Catalunya Diari

Els infants i la llum dels fanalets fan brillar Lleida

Els infants i la llum dels fanalets fan brillar Lleida| Redacció - Fotografia: Facebook Joan Vilella

 Per commemorar-ho, cada 24 de juliol una processó de fanalets encesos portats per infants acompanya el sant des de l'església del Carme fins a la Catedral Nova. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presidit el recorregut, acompanyat d’una àmplia representació de regidors i regidores de la Paeria així com d’altres institucions i de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes. Aquesta entitat organitza la Festa dels Fanalets de Sant Jaume, amb el suport de la Paeria.
 
En la romeria hi són presents el Ball de Bastons, Gegants de la Paeria, Penó de Sant Jaume portat per les pubilles i junta de l’AV de Jaume I, el Bisbe i consiliari, les autoritats, la  Junta de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, els premiats al Concurs de Fanalets, la Banda Municipal de Música i la carrossa amb la imatge de Sant Jaume, acom­panyada pels infants de la ciutat amb els fanalets.
 
La processó ha recorregut la rambla de Ferran, els carrers Democràcia i Carme, la plaça de la Sal, Porta Ferrissa, carrer Sant Joan, plaça Sant Joan, plaça Paeria i carrer Major, fins arribar a la capella de Sant Jaume del Peu del Romeu. La cloenda del seguici es realitza al pati de les Comèdies, davant la seu de la regidoria de Cultura amb el Ball dels Gegants i Ball de Bastoners, la pregària a Sant Jaume dels Fanalets i la benedicció final dels infants.


Comentaris

envia el comentari