Catalunya Diari

Els lleidatans es deixen seduir per la Diada de Cultura Popular i Tradicional

Els lleidatans es deixen seduir per la Diada de Cultura Popular i Tradicional| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Tretze entitats han estat presents en la Diada, aportant els seus elements tradicionals i les seves arts, ja sigui amb balls, desfilades, elements tradicionals o música, entre altres. A més, han convidat la ciutadania a formar-ne part i a participar en els tallers i activitats que han organitzat per donar-se a conèixer.
 
L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha indicat que aquesta celebració és una mostra del ric món associatiu de la cultura tradicional de la ciutat, que contribueix a definir "la nostra identitat i a mantenir les nostres tradicions". Es tracta d’una aportació cultural fonamental, segons ha dit, per a la ciutat i el país. Per la seva banda, la tinenta d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha comentat que les associacions participants s’exhibeixen en aquesta festa però també sedueixen la ciutadania perquè participin en les activitats i s’integrin a les entitats. 
 
Unes 3.000 persones han gaudit de la festa que, tal i com ha explicat Parra, ha anat evolucionat, ja que ara busca la implicació dels assistents perquè no només gaudeixin mirant els balls i els elements de la cultura tradicional, sinó que també hi puguin participar. Així, la Diada, que s'ha fet al Pati de les Comèdies i el seu entorn, es complementa amb la Mostra d’entitats a la plaça de la Catedral, amb espais destintats a les diferents associacions que hi participen per conèixer-les millor. La Mostra s’ha pogut visitar durant tot el dia, mentre es desenvolupaven els diverses actuacions.
 
Les entitats participants en la Diada d’aquest 2013 són l’Agrupació de la Festa de Moros i Cristians; l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes; l’Associació Teatral InOff – Capgrossos de Lleida; els Castellers de Lleida; la Colla de Geganters de la Paeria – Gegants de Lleida – Marraco; els Dimonis dels Trons ; l’ACPT. Aurembiaix - Els Carreter – Colla de Grallers ; l’Esbart Arrels de Lleida ; l’Esbart Dansaire Sícoris “Ballet Ciutat de Lleida” - Ball de Cavallets - Moixiganga de Lleida; el Grup Cultural Garrigues; el Grup de Recerca de Cultura Popular de Ponent - Grallers de Lleida i Escola de Grallers, FLIPA, Diables de Lleida; el Grup Sardanista Montserrat i el Patronat del Corpus de Lleida.
 
La Diada també serveix per escalfar motors per a la Festa Major, recordant que la festa és a prop i fent un petit tast del que s’hi pot veure.


Comentaris

envia el comentari