Catalunya Diari

Els panellets de safrà, la novetat d'enguany per Tots Sants

Els panellets de safrà, la novetat d'enguany per Tots Sants| Text i fotografies: Laura Biela

 

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida ha elaborat enguany un nou panellet: el de safrà, elaborat amb producte d'una finca de les Garrigues. La iniciativa té un doble objectiu: donar sortida a aquest ingredient elaborat a la demarcació i oferir un gust diferent al consumidor.


"Quan el proven, alguns diuen que té gust a paella", ha explicat aquest dijous Manel Llaràs, president del Gremi de Forners de Lleida, qui ha indicat que per enguany preveuen vendre uns 134.000 quilos de panellets, un "3% més que l'any anterior". Això és degut a que la Castanyada cau en dissabte, i la gent "no marxarà tant a celebrar Tots Sants fora de la demarcació, i compraran els panellets a la província de Lleida".



Els preus dels panellets d'aquesta campanya oscil·len entre els 30 i els 50 euros el quilo els de pinyons, i entre els 25 i 45 euros el quilo la resta. "Aquests preus es deuen a que la matèria prima que utilitzem és cara i que el cost de producció també és elevat, ja que s'han de produir un a un", ha afegit Llaràs. 



Comentaris

envia el comentari