Catalunya Diari

Els pastissers catalans esperen vendre gairebé 1,7 milions de coques per Sant Joan, un 2% més que l'any passat

Els pastissers catalans esperen vendre gairebé 1,7 milions de coques per Sant Joan, un 2% més que l'any passat| Text i fotos: ACN

 

Els catalans menjaran aquest any més d'1.630.000 coques artesanes de Sant Joan, una xifra un 2% superior que la de l'any anterior. Les més venudes seran les clàssiques amb fruites i pinyons, de crema o de full i llardons

Des del Gremi de Forners de les Terres de Lleida asseguren que les perspectives de la campanya de Sant Joan són bones. De fet, de coques dolces s'espera igualar les vendes de l'any passat, unes 180.000 unitats, mentre que la previsió és que de coques de recapte se'n venguin un 10% més, prop de 150.000. El president del Gremi, Manel Llaràs, ha explicat que en el cas de les coques de Sant Joan "s'ha tocat sostre" i serà difícil superar les 180.000. En canvi, on hi ha "marge per créixer" és en el cas de les salades ja que "cada vegada s'associen més al sopar de la revetlla".
 
Llaràs també ha comentat que aquest any el calendari propicia que els clients facin les compres de les coques als seus forns de confiança. Tot i que és l'inici d'un pont, "la majoria dels que marxaran a passar la revetlla fora de casa no ho faran fins el 23, que és un dia laborable, per tant, s'emportaran les coques de casa".
 
Pel que fa a les preferències dels consumidors lleidatans, la tradicional coca de fruita confitada és la que té més sortida però, segons Llaràs, "cada vegada ens en demanen més de farcides de crema o nata". Les coques de recapte de llonganissa, arengada, anxoves i tonyina continuen sent les que més es venen però els forners cada vegada aposten més per innovar i introduir altres ingredients com el salmó, el bacallà o les gambes. El president del Gremi ha avançat que amb vistes al Sant Joan de l'any que ve preveuen presentar una coca salada "més original i atrevida que segur que sorprendrà els nostres clients".
 
D'altra banda, Llaràs assegura que es poden trobar coques de Sant Joan a preus que oscil·len entre els 14 i els 20 euros el quilo, preus que es mantenen respecte els de l’any passat. Els forners lleidatans també elaboren coques aptes per a celíacs i per a diabètics. 


Comentaris

envia el comentari