Catalunya Diari

Els projectes 'Max i Maxi' i 'Max in Love' clouen la temporada amb un espectacle teatral per a famílies

Els projectes 'Max i Maxi' i 'Max in Love' clouen la temporada amb un espectacle teatral per a famílies| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’espectacle teatral 'Max Experience' es representarà aquest dijous per a les famílies al Teatre Municipal de l’Escorxador com a cloenda dels projectes municipals 'Max i Maxi' i 'Max in Love'. Les dues obres es faran en una sessió contínua perquè les famílies, pares, mares, avis i àvies, puguin gaudir de l’'experiència Max' acompanyats dels adolescents, coincidint, a més, amb la proximitat del Dia Internacional de la Família, el 15 de maig.

L’objectiu és que els temes plantejats sobre l’escenari permetin obrir un diàleg intergeneracional sobre qüestions d’alt interès com són la salut, les drogues, l’afectivitat, la sexualitat, el grup d’iguals, les normes i límits familiars...
 
Durant un curs escolar més s’han desenvolupat els projectes 'Max i Maxi' i 'Max in love', projectes municipals impulsats per la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de la Paeria que promocionen la salut i la prevenció de conductes de risc a través del teatre. Estan adreçats a joves de 15-16 anys que, després de visionar les obres de teatre, reflexionen amb els seus educadors i educadores sobre les temàtiques tractades, amb el suport d’una guia didàctica i l’assessorament dels tècnics municipals. Aquest curs s’han fet set representacions de cada obra amb uns 3.200 joves de 3r i 4t d’ESO d’espectadors, pertanyents a 22 centres de Secundària de Lleida (el 90% del total).
 
A més, enguany el projecte del 'Max' està d’aniversari perquè ha arribat a la seva majoria d’edat. Per celebrar aquests 18 anys damunt dels escenaris i dins les aules de Secundària, l’espectacle del dia 12 tindrà algunes sorpreses. Una d’elles va ser aquest divendres, quan els joves actors i actrius van sortir al carrer per representar escenes de les obres de teatre. La resta es podran gaudir el mateix dia 12 durant la representació al teatre.
 
Els espectacles teatrals 'Max i Maxi' i 'Max in love' estan dirigits per professionals de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. L’edat dels joves actors i actrius, també de l’Aula, que va dels 13 als 18 anys, provoca la immediata identificació del públic adolescent amb el que està passant damunt de l’escenari i motiva pel diàleg posterior.
 
,Max a escena, planteja sense dramatisme situacions típiques de la vida dels i les adolescents, per motivar la reflexió sobre temes tan cabdals per a ells i elles com els riscos que suposa el consum de drogues, la presa de decisions per davant de les pressions del grup, les alternatives saludables d’oci, les relacions familiars, el paper positiu del grup d’amics i amigues, etc. Tot plegat, apropant la forma que els mateixos i les mateixes joves tenen de viure aquests temes.
 
'Max in love' dóna continuïtat al projecte abordant aspectes emocionals de l’adolescència lligats a les relacions, l’afectivitat i la sexualitat, els rols de gènere per promoure unes relacions afectives lliures, sense violència i sense risc. Enfocant el tema des d’una perspectiva bio-psico-social i educativa.


Comentaris

envia el comentari