Catalunya Diari

Els sarraïns prenen possessió de la ciutat després de la batalla de Moros i Cristians

Els sarraïns prenen possessió de la ciutat després de la batalla de Moros i Cristians| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaEn aquesta lluita, les comparses cristianes liderades pel capità dels Urgellencs Ermengol VI han defensat la ciutat d’Ilerda davant l’atac dels sarraïns en una batalla que ha acabat amb victòria mora. L’escenari de la representació ha estat el pont llevadís. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat la massiva participació que han tingut tots els actes programats en la Festa de Moros i Cristians d’aquest cap de setmana.

Aquest ha estat el darrer acte de la XVIII Festa de Moros i Cristians de Lleida. L’enfrontament posa el punt i final a dos dies replets d’actes que van començar dissabte amb un esmorzar medieval a la plaça Sant Francesc i un berenar infantil, així com, sent el plat fort, amb la recreació de les Ambaixades a la Plaça de la Paeria, amb l’Abanderat cristià des del Palau de la Paeria i la Raia mora a peu de carrer. Tots dos emissaris van establir una guerra dialèctica amb to irònic que tenia com a objectiu evitar l’enfrontament d’ambdós bàndols, que no es va assolir i ha desembocat en la batalla d’aquesta nit.

Aquest matí ha tingut lloc l’Entrada infantil i el concurs de bandes i a la tarda la gran Entrada de Gala a Ilerda, iniciada a la Porta del Lleó de la Seu Vella. Abans de les Ambaixades, la plaça Sant Francesc ha acollit un assaig dels festers més petits que finalitzà amb un berenar infantil. Diumenge, ha començat amb l’Entrada infantil i el concurs de bandes pel matí i, per la tarda, la gran Entrada de Gala a Ilerda s'ha iniciat a la Porta del Lleó de la Seu Vella i ha acabat a la Rambla de Ferran, amb les comparses desfilant pels carrers de la ciutat amb majestuositat, música de banda i una gran presència de públic.


Comentaris

envia el comentari