Catalunya Diari

Els tambors i els misteris de la processó del Sant Enterrament recorren els carrers de Lleida

Els tambors i els misteris de la processó del Sant Enterrament recorren els carrers de Lleida| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 L’alcalde accidental, Rafael Peris, ha presidit la processó amb el bisbe de Lleida, Joan Piris, que juntament amb diversos paers i autoritats civils i eclesiàstiques s’han afegit per fer l’acompanyament al final de la comitiva religiosa. La Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Lleida organitza la processó, amb el prior Ángel Simó al capdavant.
 
Després de l’esquadra romana, el pas de l'Oració Horta, de la confraria dels Pagesos, ha obert la processó, seguit del pas de la Flagel·lació, de la confraria de la Mercè Pares Mercedaris, i del pas de l'Ecce Homo, de la confraria del Centre Gallec. Li han seguit el pas del Cirineu, de la confraria d'Els Franciscans, i el pas del Natzarè, de la confraria del Natzarè de la Mariola. Darrere hi han anat el pas Ecce Filius Tuus, de la confraria de la Casa d'Aragó, el pas del Crist dels Portants de Sant Llorenç, i el pas del Crist de la Sang, dels congregants de la Puríssima Sang. Seguint amb la processó, ha arribat el pas del Crist de l'Agonia, de la confraria del Crist de l'Agonia i la Mare de Déu del Rocío de la Casa d'Andalusia de Lleida, i després, el pas de la Pietat, de la confraria de l'Associació de Veïns de Jaume I el Conqueridor. Per últim, el pas del Descendiment, de la confraria de la Sagrada Família i Sant Cristòfol, ha precedit el pas del Crist jacent, de l'Associació de Portants del Crist Jacent, previ al pas de la Soledat, de la congregació de la Puríssima Sang, que tanca la processó.
 
El recorregut ha estat l’habitual. Els passos han sortit de l'església de la Sang, al carrer Sant Antoni, i agafant l'avinguda Catalunya s’han dirigit als carrers Lluís Companys, Unió, Templers i República del Paraguai per tornar per l’avinguda de Madrid i acabar a l’església de la Puríssima Sang. Aquí, per cloure el seguici litúrgic s’ha cantat el Salve Regina a la Mare de Déu de la Soledat.
 
Dissabte es farà a la Catedral Noval la solemne Vetlla Pasqual, a les 23.00 hores, i diumenge la Missa de Resurrecció, a les 12.00 hores. També diumenge, la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè de Lleida acollirà la representació de la Passió, organitzada per la mateixa parròquia, actes que clouran la Setmana Santa a Lleida.


Comentaris

envia el comentari