Catalunya Diari

Entrades exhaurides per a 'Maremar' de Dagoll Dagom a la Llotja de Lleida

La companyia oferirà un passi escolar al matí al qual assistiran 800 estudiants de Lleida

Dagoll Dagom
Imatge d'un dels moments de l'obra | LleidaDiari.cat

'Maremar' de Dagoll Dagom ha exhaurit les entrades per a aquest divendres al Teatre de la Llotja. L'espectacle es basa en Pèricles, Príncep de Tir, de William Shakespeare, que, malgrat haver estat un dels grans èxits populars en vida de l'autor, és una de les seves obres menys conegudes. La companyia oferirà un passi escolar al matí al qual assistiran 800 estudiants de Lleida.

L'obra està formada per una successió d'aventures, gairebé totes marineres, protagonitzades per l'heroi Pèricles que perd la seva dona Thaïsa després del naixement de la seva filla Marina en un vaixell enmig del mar davant de les costes de Grècia. Naufragis, tempestes, cossos que arriben exhaust a les platges, separacions familiars, bordells infames i pirates sanguinaris, es conjuren perquè el protagonista hagi de vagar errant per l'extrem nord-oriental de la Mediterrània: Mitilene, Efes, Antioquia, Tarsus, Pentàpolis... a la recerca de la seva família perduda; l'Odissea revisitada.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Mostrar el món dels refugiats

L'objectiu ha estat adaptar aquest drama en l'actualitat tot duent-lo al món desolat dels refugiats, les pasteres, els camps, els rescats, els voluntaris, els traficants de persones: Ulisses actuals que cerquen enmig del mar de la vida un lloc de refugi i d'escalf per a ells i les seves famílies. Dins d'un plantejament auster però colpidor la companyia ha optat per portar la seva pròpia adaptació a un context poètic i emocional a través de les cançons de Lluís Llach, recreades a cappella per Andreu Gallén i de les coreografies d'Ariadana Peya.

Paraula, Dansa i Cançó per recordar que encara hi ha esperança quan espera un món sencer, que és mentida que la mentida guanyi sempre a la bona gent. Aquesta és la primera vegada que la companyia s'enfronta a una creació partint d'un text de l'autor en els més de 44 anys d'història i, casualment, 40 anys després d'haver estrenat Antaviana i 30 de l'estrena de Mar i Cel.

Dagoll Dagom
Imatge de l'obra | LleidaDiari.cat

 

 

Espectacles de dansa a LaTemporada

LaTemporada Lleida ha inclòs dins de la seva programació aquest mes de febrer i el mes vinent de març 4 espectacles de dansa en dos equipaments municipals com són el Teatre de la Llotja i el Teatre de l'Escorxador. En aquest sentit, dissabte, a les 20.30 hores, l'Escorxador acollirà 'Escrit en l'aire' de Gelabert Dansa-Novarina i Grec 2016 Festival de Barcelona. Prèviament, a les 18h, Toni Jodar oferirà 'Explica dansa: una conferència ballada', on s'explicaran les tendències de la dansa d'avui amb una performance pedagògica.

'Escrit en l'aire' és la unió del món místic de Gelabert i l'univers filosòfic de l'escriptor, pintor i director d'escena francès Valère Novarina que permetrà al públic escoltar per primera vegda les paraules que secretament habiten en el cos del ballarí quan dansa. L'espectacle proposa un ritual, el procés alquímic en què el ballarí dansa la paraula i l'escriptor escriu el moviment.


Comentaris

envia el comentari