Catalunya Diari

Posen a la venda les entrades per la segona part del ‘MMEU' de Cervera

Entre el 18 i el 20 de juliol, Cervera acollirà microaccions artístiques en espais singulars, com la de la pianista Clara Peya

Clara Peya & Vic Moliner i Ferran Palau, artistes de la segona part del MMEU
Clara Peya & Vic Moliner i Ferran Palau, artistes de la segona part del MMEU | LleidaDiari.cat

Ja es troben a la venda les entrades de la segona part del 'MMEU' (Moments Màgics Espais Únics), el repertori artístic de Cervera Capital Cultura Catalana 2019 a set espais singulars de la ciutat. Després que el passat mes de març tingués lloc 'Sota Teulada', la primera part del MMEU, entre el 18 i el 21 de juliol, els carrers de la capital de la Segarra acolliran la segona part de la iniciativa, batejada com a 'Cel Obert', que servirà com aparador d'accions artístiques de petit format i poca durada.

El projecte proposa nou activitats diferents en set ubicacions, com l'església de Sant Domènec, el Fossar de Santa Maria, el campanar de la plaça Major, el Celler dels Encants del Llibre, la Casa Solsona, la Casa Museu Duran i Sanpere i l'Avinguda Duran i Sanpere. Durant aquests quatre dies, a Cervera es veuran les actuacions de Ferran Palau, el concert de la pianista Clara Peya (recentment guardonada amb un Premi Nacional de Cultura), un concert de campanes a la plaça Major o una Mostra de Cinema Etnogràfic, entre altres.

Un mural de gran format participatiu a Cervera

Com a prèvia al MMEU, l'artista argentí Nicolás Romero crearà, a partir del 15 de juliol, un mural de gran format a l'avinguda de Duran i Sanpere. Caracteritzat per un estil surrealista que beu del 'collage', Romero pintarà l'obra a través de les converses amb els veïns de Cervera, els passejos per la ciutat o les suggeriments dels usuaris d'Instagram, que poden fer les seves propostes d'amb quina imatge representarien la cultura a Cervera. Aquestes s'han de penjar amb l'etiqueta #muralevercervera i l'artista les incorporarà durant el seu procés creatiu.

Música heterodoxa

Les actuacions del MMEU s'iniciaran el dijous 18 de juliol a les 20 hores amb el concert de Clara Peya i Vic Moliner a l'església de Sant Domènec. La pianista i compositora i el baixista i productor proposen un viatge musical inclassificable, amb composicions que van de l'electrònica al rap i la paraula recitada. Peya és una de les creadores més originals de l'escena musical espanyola dels darrers temps. Bascula entre el jazz, el pop i l'electrònica, sempre mantenint el piano com a centre de gravetat. 

Cinema etnogràfic

El Museu de Cervera participa novament en la Mostra de Cinema Etnogràfic amb la voluntat de donar a conèixer el material audiovisual i els autors vinculats estretament al territori. La mostra combina documentals amb una selecció de curtmetratges del festival Lo Cercacurts. Aquest festival va portar a terme projeccions per la Segarra al llarg de deu edicions. Ara, es recull un compendi dels millors en unes projeccions especials que es faran a la terrassa de la Casa Duran Sanpere de Cervera. 

Pop melancòlic

Una altra activitat de dijous és la doble actuació de Ferran Palau a la terrassa de la Casa Solsona. El compositor i guitarrista presentarà 'Blanc', el tercer disc de la seva carrera en solitari. Pop metafísic amb un treball que ha estat de nou enregistrat i produït pel mateix Palau, juntament amb el ja habitual Jordi Matas (Seward). Cançons del millor pop melancòlic cantat en català, entre elles autèntiques troballes com 'Serà un abisme' del que va ser el compositor del grup Anímic. 

Clara Peya & Vic Moliner i Ferran Palau, artistes de la segona part del MMEU
Clara Peya & Vic Moliner i Ferran Palau, artistes de la segona part del MMEU | LleidaDiari.cat

 

Un viatge musical

El Celler dels Encants del Llibre acollirà dijous 18 de juliol a les 21.30 hores l'espectacle 'Mezzos. Cançons i sensacions', un viatge musical de terres nòrdiques cap a terres més meridionals, on es recorren diferents països i cultures per copsar una vinculació entre el clima i la música En l'obra, la música s'acompanya amb imatges evocadores per ampliar els estímuls sensorials.

Espectacle familiar de titelles

Hathi, l'elefant protagonista de l'espectacle itinerant del Centre de Titelles de Lleida, arriba a Cervera el dissabte 20 de juliol a les 12 hores. Es tracta d'una obra familiar que recorrerà els carrers de la ciutat i que captivarà grans i petits amb la majestuositat física i voluminosa d'aquest animal, acompanyat de la música hindú.

Concert de campanes

En record als tocs que es feien antigament al campanar de Santa Maria de Cervera perquè els veïns s'assabentessin de les notícies, el Concert de Campanes tornarà a rememorar aquest acte el dissabte 20 i el diumenge 21 de juliol. 

Recital poètic

El poeta Josep Pedrals, caracteritzat pel seu vers agradable i àcid, recitarà amb to irònic poesies en les quals juga amb el llenguatge i es riu de la sensibilitat amb afecte. Pedrals farà un doble recital els dies 20 i 21 de juliol. 

Concert secret

Un concert secret a l'Avinguda Duran i Sanpere servirà per inaugurar el mural de Nicolás Romero ('Ever'), que durant cinc dies haurà creat l'artista argentí. Serà un concert a la fresca, gratuït, commemoratiu i festiu per donar la benvinguda a l'obra de gran format.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari