Catalunya Diari

Un equip de La Salle Mollerussa passa a la final de la First Lego League

Durant la competició, els alumnes van realitzar diferents activitats amb els robots i el projecte científic (Space Refueling Station) i l’explicació de la integració dels valors First Lego League

Equip de La Salle Mollerussa
Equip de La Salle Mollerussa | La Salle Mollerussa

L'equip Epic Lego Bulls, de La Salle Molleurssa, participarà a la final estatal de la First Lego League, que tindrà lloc els pròxims 23 i 24 de març a Tenerife. L'equip està format per Abril Serra, Biel Valios, Isidre Sola, Joel Taylor, Blanca Ruiz, Francesc Ruiz, Mireia Palomino, Eduard Real, Biel Roig, Ruiwen Wang i David Talarn, l'Epic Lego Bulls i va aconseguir la classificació el passat dissabte, 16 de febrer, a la Universitat de Lleida.

Durant la competició, els alumnes van realitzar diferents activitats amb els robots i el projecte científic (Space Refueling Station) i l'explicació de la integració dels valors First Lego League. Ara l'Epic Lego Bulls es prepararà per a la final estatal. Una cita que aplegarà 60 equips de tot Espanya a Tenerife i en la qual els participants posaran en comú els seus projectes científics i robots. Els guanyadors obtindran una plaça per la competició internacional.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La Universitat de Lleida, seu de l'esdeveniment

Uns 320 alumnes de 32 escoles i instituts de les comarques de Ponent, Barcelona, Osca, Saragossa i el Principat d'Andorra van participar el passat dissabte en la fase territorial de la First Lego League i la Junior First Lego al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida (UdL), sota la coordinació de l'Escola Politècnica Superior (EPS). Enguany la temàtica dels reptes girava al voltant de l'exploració de l'espai. La competició es va poder seguir en directe en streaming a través del web de la UdL.

Un total de 31 equips de joves d'entre deu i setze anys es van enfrontar al repte d'Into orbit; i deu equips de júniors, d'entre sis i nou anys, al Mission Moon. Van haver de reflexionar sobre temes com ara què es necessita per viatjar a un altre planeta, viure en una estació espacial o crear una base a la lluna. A més del projecte científic, van construir i programar un robot autònom utilitzant la tecnologia de LEGO® MINDSTORMS® per resoldre les missions del Joc del Robot, en tres rondes de dos minuts i mig.

Els guanyadors d'aquesta fase tindran accés a la Gran Final de la First Lego Espanya, que se celebrarà a Costa Adeje (Tenerife) els dies 23 i 24 de març. Els tornejos internacionals als quals podran anar els equips espanyols del repte Into orbit són el WORLD FESTIVAL de Detroit (Estats Units), a l'abril; el FLL Razorback Invitational d'Arkansas (Estats Units), al maig; el FLL Turkey Open i el FLL Plan Ceibal Uruguay International Open, també al maig; i el FLL Open Invitational Lebanon, al juny.


Comentaris

envia el comentari