Catalunya Diari

L'Espai Cavallers acull l'obra 'Objectes Pertorbadors', de Josep Ripoll

L'autor explica que és una reflexió sobre una de les maneres que té de mirar i veure el món

Imatge de l'obra 'Presoner'
Imatge de l'obra 'Presoner' | LleidaDiari.cat

La galeria Espai Cavallers de Lleida inaugura aquest divendres 12 de juliol a les 20.00 hores del vespre a l'exposició individual de l'artista Josep Ripoll amb el títol 'Objectes Pertorbadors', amb la presència de l'artista.

Segons ha explicat el mateix autor, per aquesta exposició s'ha guiat de la seva constant en l'objecte, més o menys trobat. «'Objectes Pertorbadors' és una reflexió sobre una de les maneres que tinc de mirar i veure el món, que no són úniques; on l'atzar i l'aspecte lúdic, com sempre, són molt importants», assegura l'autor. 

Un exercici conceptual de concentració en un tema

Tanmateix afegeix que: «A vegades, l'objecte dóna la idea; d'altres, la idea cerca l'objecte; n'hi ha que surten sols, amb el temps, a poc a poc, sense pressa..., i uns altres no es faran mai». 'Objectes Pertorbadors' és doncs un exercici conceptual de concentració en un tema (el món) amb el fi de desenvolupar-lo fins on sigui possible.

Des del punt de vista de Ripoll es tracta d'una obra menor, però un «divertimento» personal, una mica sarcàstic, que va començar amb el primer 'Cacamundi' ja fa uns quants anys. Així, doncs, el temps que va passant i tot el va succeint han fet possible l'ampliació de l'obra, que de fet, gairebé s'ha anat fent sola. «Aquests objectes són com acudits amb sorna, que quan t'hi capbusses t'obliguen a pensar, profunditzar en el tema i la manera de com representar físicament les idees que van sorgint; amb poca cosa mirar de dir molt, o dir molt amb poca cosa: menys és més», considera l'autor. 

Finament, destaca que aquesta és la seva manera de protestar, denunciar, i riure-se'n d'algunes situacions i inputs que li van arribant. «Tot això em permet fer sempre el que em sembla i quan em sembla, sense seguir cap línia, pauta o ismes. Només per divertir-me, sense més», sentencia Ripoll.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari