Catalunya Diari

L'Espai Cavallers acull una de les exposicions més personals de Toni Prim

L'exposició duu el nom de 'Benvinguts a Palm City' i es podrà veure del 9 de maig a partir de les 20.00 hores de la tarda, fins al 5 de juny

Palmeres
Palmeres del Toni Prim | Toni Prim

L'Espai Cavallers acull a partir d'aquest dijous una exposició del fotògraf Toni Prim que, després de molt temps sense fer-ne, mostrarà un dels seus treballs més personals. L'exposició duu el nom de 'Benvinguts a Palm City' i es podrà veure del 9 de maig a partir de les 20.00 hores de la tarda, fins al 5 de juny.

Per a l'ocasió, el reconegut fotògraf lleidatà ha recordat la seva infantesa, sens dubte, un ingredient fonamental a la vida de qualsevol persona. Tal com explica Prim, de ben de petit, quan el seu pare el portava a Barcelona per a conèixer la gran ciutat on ell havia estudiat, les tres coses que més li agradaven veure eren l'avió del Tibidabo, els elefants del Zoo i aquells arbres tan estranys dels que els carrers n'eren plens: les palmeres.

Impressionant foto del Toni Prim
Impressionant foto del Toni Prim | Toni Prim

 

Una de les bases de la seva educació

L'admiració i el respecte pels arbres foren una de les bases de la seva educació, afirma. «Amb els meus germans, els anys que vam viure a Torrefarrera de petits, el nostre amagatall predilecte era el gran ametller del fons de l'hort i quan per Pasqua visitàvem la família de Bellpuig, el poble de la meva mare, amb tota la cosinada que ens hi aplegàvem, una de les principals aventures era pujar al majestuós noguer de vora la tàpia de la Font de Lluny», recorda l'artista.

Després, amb el reg, Prim rememora com la seva memòria s'omplia d'un mar de fruiters per tot el Segrià. En aquest punt, el seu pare omplia l'hort de casa i tot i no ser pagesos, assegura que se'n sentia ben orgullós dels seus arbres. També recorda les passejades pel parral i la glorieta d'aquell jardí de dolces promeses. «N'obtenia tanta de fruita que la regalava a tothom que en volia i encara en sobrava tanta que la nostra mare ens feia aquelles melmelades dolcíssimes que gaudíem per postres tot l'hivern», celebra.

Una palmera fotografiada per Toni Prim
Una palmera fotografiada per Toni Prim | Toni Prim

 

El descobriment de les palmeres del món

Ja més gran, quan va començar a viatjar descobrí altres arbres, llunyans i exòtics, ben diferents dels nostres fruiters... les Oliveres mil·lenàries de les Terres de l'Ebre, el Drago també mil·lenari de Tenerife, i -molt més lluny ja- les Sequoies del Yosemite Valley i els Saguaros, aquells cactus gegantins de les pel·lícules del Far-West, que va fotografiar al desert de Sonora, a Arizona.

Però Prim confessa que cap arbre l'ha hipnotitzat mai tant com les palmeres. N'hi ha centenars de varietats escampades per les zones més càlides del món. El lleidatà ha tingut la gran sort d'haver pogut fotografiar palmeres al voltant del Mediterrani a Europa, al Nord d'Àfrica i al Pròxim Orient i també a l'Amèrica del Nord, a la del Centre i a la del Sud. I fou precisament a la regió colombiana del Quindío, on va poder fotografiar les palmeres més altes del món, les famoses Palmas de Cera que poden arribar als 80 metres d'altura, vint metres més que el campanar de la Seu Vella de Lleida.

«Les palmeres són el viatge, les vacances, el temps lliure, l'escapada al paradís», assegura

«Les palmeres són el viatge, les vacances, el temps lliure, l'escapada al paradís. Les palmeres s'han convertit en una icona. Les trobem estampades per tot arreu, en la roba estan de moda, les trobem també en joies, en cartells de bars, botigues, perruqueries, establiments turístics... en la publicitat, en el cinema, en la televisió i en els llocs més inimaginables», explica Prim. «Ens exhibim fent-nos selfies davant palmeres perquè sàpiga tothom que viatgem i que som feliços. Ara ja les veig per tot arreu. Em persegueixen. Les fotografio i això em fa feliç. És un joc. I no hi ha res que m'importi més que jugar a ser feliç», conclou el fotògraf.

Una altra palmera d'en Toni Prim
Una altra palmera d'en Toni Prim | Toni Prim

 


Comentaris

envia el comentari