Catalunya Diari

L'Espai Cavallers de Lleida acull una nova exposició de l'artista Gregorio Iglesias

Alguns crítics han definit a l'artista com a existencialista o neoexpressionista

Imatge del cartell de l'exposició a l'Espai Cavallers de Lleida
Obertura exposició "Octubre" de l'artista Gregorio Iglesias Mayo | LleidaDiari.cat

L'artista Gregorio Iglesias Mayo torna després de 10 anys a la galeria Espai Cavallers, amb una exposició individual, que tindrà com a títol 'Octubre'. El Gregorio Iglesias Mayo, que es formà a Lleida, ja l'any 2000 va donar a conèixer la seva obra a París on triomfà amb l'obra 'Com a gos mullat'.

Al Gregorio, sempre compromès amb la pintura, alguns crítics l'han definit com a existencialista o neoexpressionista i lligat a un sentiment agredolç que produeix la necessitat de pintar o sentir-se part de la pintura.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La seva obra no es pot separar de les seves vivències

Així, la seva obra no es pot separar de les seves vivències, ja que és un artista intrínsecament emocional a qui li interessa l'experiència constant, les novetats i les emocions que li atorguen els seus viatges i el seu dia a dia. Les seves obres són quasi sempre marcades per les seves pròpies sensacions, que plasma amb un traç ferm del seu pinzell a la seva obra. La seva tècnica és marcadament gestual i es mou entre la figuració i l'abstracció. Cada sèrie d'obres porta a l'espectador a sentir tot un cúmul de sensacions i sentiments diferents i universals.

Un dels seus darrers grans projectes és la creació d'un monumental llenç de 400 metres quadrats que s'exposa a la sala de turbines de l'antiga fàbrica de maquinària bèl·lica de Peenemünde. En aquest lloc es dissenyaven i fabricaven els prototipus de maquinària bèl·lica hitleriana a costa del treball forçat de milers de presoners en condicions extremes, esclaus. Avui en dia, Peenemünde és un museu d'història que vol servir a la cultura de la pau mundial. Gregorio Iglesias Mayo, amb aquesta obra volia reescriure el passat cruel, és a dir, segons les seves paraules: «Imprimir la història que em transmetien els objectes que m'anava trobant».

 

Per a molts aquesta obra és considerada un Gernika

Per a molts aquesta obra és considerada un Gernika, ja que tot i que vol transmetre la idea del sofriment de l'home però també mostra detalls d'esperança, perdó i reconciliació. El seu èxit a Alemanya és indiscutible i va ser un dels noms propis de l'estiu cultural a aquest país l'any 2016. La propia cancellera alemanya Angela Merkel va visitar aquesta obra i va ser convidat a l'Ambaixada española d'Alemanya. Ja l'any 2013 aquesta artista va pintar al mig del camí de La Vinya dels Artsites l'obra 'Entre el Cel i la Terra': un impresionant mural de 60 metros i 5 metres i mig d'ample creat diariament durant quasi dos mesos a l'aire lliure pintant de nit i de dia, sota les inclemències del temps ja fos neu o pluja, subjecte també a las interaccions del treball del camp i els relleus del terreny. El resultat és una obra titànica, completament lligada al territori de Les Garrigues, amb fortes notes oníriques i d'un gran simbolisme personal.

Altres sèries seves són: els gossos, els paisatges de les Garrigues, l'interior dels metros de París que n'evoca a un túnel de la vida, les llibreries. El seu llenguatge particular sempre ens referència als grans mestres a qui sempre ret homenatge. Segons Elishabet Prouvost, fotografa francés ai directroa de fotografía de cinpema diu: «L'obra de Gregorio Iglesias és una referància essencial. La materia està sortint i actuant sota l'efecte de la llum negre que l'expandeix i l'envia de retorn a un altre destí. Tot es converteix en joies els recipients de Goya o Bacon dels quals l'artista deLleida segueix sent el descendent més digne». En aquesta exposició Gregorio Iglesias Mayo exhibirà peces de gran format, algunes en color, també pintures i apunts i una petita sèrie d'escultures.


Comentaris

envia el comentari