Catalunya Diari

L'Espai Orfeó de Lleida prepara dos concerts especials per a finals de mes

Aquests concerts formen part de la programació del nou cicle de concerts SALA CAT organitzat per L’Associació de Sales de Concerts de Catalunya

Imatge de l'artista Guillem Roma
Gemma Humet i Guillem Roma en concert a l’Espai Orfeó el pròxim 29 i 30 de desembre | LleidaDiari.cat

L'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) s'uneixen per crear el nou cicle de concerts Sala CAT per impulsar el teixit musical del país, donant suport a les sales catalanes, que pateixen una substancial reducció d'aforaments que posa en perill tant la seva supervivència com la dels músics que pugen als seus escenaris, els tècnics i tot el sector professional que els envolta i necessita l'activació de la programació. Durant el mes de desembre tindran lloc prop de 100 actuacions a 38 sales de concerts de 15 ciutats diferents d'arreu de Catalunya, entre les quals hi ha l'Espai Orfeó de Lleida.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Gemma Humet

Dimarts 29 de desembre a les 19:30h

Gemma Humet és una de les veus amb més llum i personalitat del panorama català actual. És una de les artistes que més clarament ha impregnat la seva obra amb l'essència de la cançó d'autor i protesta que tants bons fruits ha donat als Països Catalans al llarg de les darreres dècades.

Ja sigui com a solista, amb dos discs editats per Satélite K ( 'Si canto enrere' el 2015, produït per Pau Figueres i 'Encara', al 2017, produït per Carles "Campi" Campón) o acompanyant la mítica guitarra de Toti Soler amb un disc conjunt titulat 'Petita Festa' (Satélite K, 2018), Gemma Humet ha demostrat ser una de les veus més compromeses i versàtils dels últims temps recollint premis com, per exemple, el Premi Enderrock del públic a millor disc de Cançó d'Autor de l'any 2015, col·laborant en més de 30 gravacions i discos i recorrent el país fent concerts arreu de la nostra geografia i diferents països d'Europa (França, Suïssa, Bèlgica..., ).

Ha cantat, a més a més, al costat i en col·laboració amb artistes de la talla de Joan Manuel Serrat, Lluís Llach o Kepa Junkera. El seu nou disc, publicat durant la tardor d'aquest 2020, està produït per Jordi Casadesús (La iaia, Núria Graham, Càntut ... ). Consta de 10 cançons pensades en clau feminista i compta amb un so renovat i modern que barreja la caixa de ritmes i els sintetitzadors amb les melodies d'aires mediterranis i la càlida veu de la Gemma.

Guillem Roma

Dimecres 30 de desembre a les 19:30h

Guillem Roma en petit format

La música i els directes de Guillem Roma agafen força en les distàncies curtes. Per això en aquesta gira de comiat de l'espectacle de "La constant i la variable" obrim la contractació d'un format petit per poder compartir la música de primera mà en espais i escenaris més propers. Un format de duo on el músic osonenc s'acompanya del talent i la complicitat de la seva germana, la violoncel·lista Marta Roma.

Les dues veus, els instruments i l'energia dels dos es complementa amb una sincronia excepcional per donar vida a les cançons i a l'escenari. Una experiència per viure-la de prop i poder descobrir a l'essència de la música de Guillem Roma. Cançons amb personalitat pròpia i una frescor original amb influències que ens porten del carib fins al mediterrani.

Informació Covid-19

S'ha elaborat un protocol sanitari per tal que l'Espai Orfeó sigui un espai 100% segur tant pels artistes com pels espectadors. Informem que se seguiran en tot moment les mesures i protocols de seguretat establerts per la COVID-19. Així es farà la neteja adequada de l'espai, serà obligatori l'ús de mascareta i la rentada de mans amb gel hidroalcohòlic amb un dispensador situat al vestíbul. Per tal de complir amb la distància de seguretat, tant l'accés com el desallotjament de la sala es realitzarà de forma esglaonada.


Comentaris

envia el comentari