Catalunya Diari

L'Espai Orfeó programa concerts d'artistes com Emília Rovira o Lucas Masciano

A l'Espai Acústics, el nou cicle de música de petit format de l’Espai Orfeó

Imatge de l'Emília Rovira
Imatge de l'Emília Rovira | LleidaDiari.cat

L'Espai Orfeó acollirà un nou cicle de concerts acústics de petit format amb aire de cafè-concert, amb quatre actuacions amb noms tan destacats com Emília Rovira (28 de setembre), Lucas Masciano (12 d'octubre), PAVVLA (2 de novembre), i Marion Harper (30 de novembre), amb el seu últim treball marcat per l'electrònica i els ritmes urbans més contemporanis.

Emília Rovira Alegre

Pianista, cantant, compositora i poeta, Emília Rovira Alegre (1989) és considerada una de les creadores més originals, versàtils i prometedores de la nostra terra. La seva obra musical i poètica ha rebut premis i nominacions importants, com els Hollywood Music in Media Awards (Los Angeles) o el premi Ciutat d'Olot de Poesia pel seu llibre Oslo. Rovira Alegre ha publicat diversos àlbums en format físic i digital, i la seva música per a videojocs ha estat també editada en col·leccions de luxe.

Ha viscut molts anys fora de Catalunya i ha tocat en diversos països d'Europa i també a Llatinoamèrica. La seva música i la seva poesia estan inspirades pels seus viatges i vivències en terres nòrdiques. Feminista declarada, defensora dels drets humans i de la llibertat dels pobles per decidir el seu futur polític, considera que la música és una de les millors eines per propiciar transformacions individuals i socials. El seu proper disc com a cantautora, que sortirà durant la primavera de 2020, inclourà les seves cançons més polítiques.

Émilie Alegre és el seu alter ego, i es dedica a compondre música exclusivament instrumental, minimalista i amb el piano com a base. Actualment, prepara el llançament d'Europa, un disc de composicions elegíaques que reflexionen sobre el retrocés en matèria de drets humans i civils que viu el continent.

Musicalment, Emília Rovira Alegre és difícil de classificar. La seva obra beu del repertori romàntic i postromàntic, de la chanson francesa, la música brasilera, els estàndards de jazz, els cantautors americans dels 60 i 70, la música per a cinema i l'electrònica. Amb el seu domini del piano i la seva veu, alhora potent i cristal·lina, sempre aconsegueix emocionar el públic i crear un ambient d'íntima complicitat.

Lucas Masciano

Lucas Masciano (Chivilcoy, Buenos Aires, 18 de Novembre de 1977), cantant i compositor argentí, va publicar el seu primer disc l'any 1997 amb el nom "Por si no vuelvo a verte". El disc va tenir un gran èxit en el públic argentí i l'any 1999 publicà el seu segon àlbum "Lucas Masciando en vivo". El 2000, estudiava a l'Escola de Música de Buenos Aires (EMBA) i aquell mateix any Lucas tragué el seu tercer àlbum a l'Argentina anomenat "Mis canciones".

L'any 2003 el cantautor es va traslladar a viure a Barcelona. En aquella primera època a Catalunya el compositor tocava al metro de Barcelona i a un carrer comercial de la ciutat, Portal de l'Àngel, per tal de guanyar-se la vida. L'any 2004 edità el seu primer àlbum a Espanya i quart en la seva discografia anomenat "Al diablo con todo". Al disc participà el guitarrista del grup madrileny El Canto del Loco, en David Otero, a la cançó Tus locas razones. A principis del 2006, Masciano publicà un segon disc a Espanya anomenat "Patas arriba".

Imatge de Lucas Masciano
Imatge de Lucas Masciano | LleidaDiari.cat

 

Finalment, ja a l'abril del 2008, publicà un nou disc amb el nom "Todo bien" produït per David Otero i publicat per Manicomio Records, segell creat pel mateix productor juntament amb el seu cosí Dani Martín, líder de El Canto del Loco. Lucas Masciano va ser el teloner durant tot l'any 2008 de la gira de El Canto del Loco "Personas". Ara, ens visita per estrenar en exclusiva, el seu nou disc "12 Lunas", que inclou 6 cançons amb les col.laboracions d'artistes tan coneguts com Rozalén, Marwan, Álex Ubago, Muerdo, Funambulista i Luis Ramiro.

PAVVLA

"Secretly hoping you catch me looking" és el segon disc de PAVVLA, publicat a finals de 2018. El seu debut "Creatures", la va posicionar com una de les noves propostes indie més importants del nostre país. Amb prop d'un centenar de concerts a les espatlles a casa nostra i a l'estranger, i amb articles a mitjans de renom com la NPR americana o la BBC anglesa, PAVVLA es guanyava a pols l'etiqueta d'article emergent del moment amb actuacions als principals festivals de casa nostra i milers d'escoltes a les plataformes de streaming.

Imatge de PAVVLA
Imatge de PAVVLA | LleidaDiari.cat

 

"Secretly hoping you catch me looking" dibuixa de manera clara el canvi de concepte de la seva debut. Si "Creatures" era un disc fet des de la nostàlgia i des de la ingenuïtat, aquest nou àlbum porta per bandera la provocació i una actitud molt més gamberra, desfent per complet de l'actitud naive i de la innocència. Amb un directe explosiu a la vegada que intimista, PAVVLA segueix demostrant perquè la seva proposta ha estat aclamada arreu.

Marion Harper

Marion Harper segueix presentant "Hydrangea", el seu darrer àlbum que arriba després de 2 anys de la publicació del seu debut "Cotton Candy" (Luup Records, 2015), d'haver girat arreu del territori en sales i festivals com el Festival STRENES, l'Acústica de Figueres o el Festival Altaveu, i d'haver compartit escenari amb bandes com M83, DORIAN o Marlango. A més, el seu primer llarg va ser reconegut amb el Premi Descobertes 2016 pel Festival STRENES i una nominació a Millor Artista Revelació als Premis ARC.

  

  

Amb "Hydrangea" arriba la maduresa sonora de Harper. Lluny queda la Marion que es va presentar en societat amb 17 anys i un EP anomenat "Seasons" (Luup Records, 2014), on hi predominaven melodies innocents i folk. Amb aquest nou disc, hi trobem una Marion Harper seduïda per l'electrònica, després de flirtejar-hi amb "Cotton Candy". "Hydrangea" està format per 8 temes que són foscos i complexos. 

Imatge de Marion Harper
Imatge de Marion Harper | LleidaDiari.cat

 

Properes a una sonoritat que farà les delícies dels seguidors d'artistes com Lorde o Banks, els 8 nous temes de Harper són un clar exemple del pas del temps. Estem davant del disc més personal de Harper fins al moment amb cançons que parlen de la pèrdua, de l'amor i de la mort. Aquest darrer disc ha obert les portes de la seva internacionalització amb visites a països com Alemanya i Itàlia i la seva confirmació a festivals com el Primavera Sound.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari