Catalunya Diari

Arriba 'Operàmida', l'espectacle musical de Nadal a CaixaForum Lleida

Està interpretat per la companyia Diabolus in Musica i és un espectacle d’òpera adreçat al públic familiar

Imatge d'un moment de l'obra Operàmida
Operàmida espectacle musical de Nadal a CaixaForum Lleida el proper dimecres 30 de desembre | LleidaDiari.cat

Com en els llibres d'«Escull la teva pròpia aventura», a l'espectacle Operàmida, de la companyia Diabolus in Musica, el públic decidirà l'argument del que passa damunt de l'escenari de l'auditori de CaixaForum Lleida.

D'aquesta manera, cadascun dels espectacles programats per al proper dimecres 30 de desembre, a les 12 h i a les 18 h serà diferent i fet a mida, perquè el públic tindrà la capacitat de decidir qui són els personatges, què faran i com acabarà l'obra. La premissa inicial és ben senzilla: una òpera és una història d'amor i passió; a partir d'aquí, el públic podrà descobrir les àries, els duos i els trios de les òperes més populars. La proposta fuig de la serietat i la rigidesa que s'atribueix a aquest gènere per acostar-lo al públic familiar.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

No és un concert tradicional

Operàmida no és un concert tradicional, sinó que representa una forma molt diferent de viure i gaudir de l'òpera. Sobre l'escenari, un personatge, meitat melòman meitat científic, guiarà el públic per anar creant l'argument de l'obra que anirà veient. El resultat serà un concert d'òpera fet a mida del públic que hi ha assistit i en el qual sonaran els fragments cantats i musicats de les òperes més populars. A més, l'espectacle inclou un acompanyament audiovisual que barreja el llenguatge dels dibuixos animats i els videojocs en dues i tres dimensions que serà projectat a la gran pantalla de cinema de l'auditori i que permetrà que el públic pugui anar seguint l'argument.

La proposta, de la companyia Diabolus in Musica, pretén fugir de la serietat i la solemnitat de l'òpera per acostar-la d'una forma relaxada a tots els públics i apropar el repertori operístic a tota mena de públics, inclosos els més petits, per desmuntar la percepció elitista que de vegades tenim de l'òpera i alhora fomentar la participació, mitjançant una proposta tan lúdica com singular que farà que tots ens sentim protagonistes de la història i no mers espectadors passius. Doncs, com insinua el títol, no serà una òpera aliena, sinó la nostra òpera.

Diabolus in Musica partirà d'una història d'amor

Diabolus in Musica partirà d'una història d'amor, però amb la particularitat de què serà el públic el que decidirà què passa a través d'un repertori de peces d'algunes de les òperes més conegudes, entre les quals podrem triar les que volem que interpretin els protagonistes. Així, pas a pas, entre tots anirem escrivint l'argument i el desenvolupament de l'acció durant la representació d'àries i fragments diversos d'òperes com Nabucco de G. Verdi; Il barbiere di Siviglia i Guillaume Tell de G. Rossini; Rusalka d'A. Dvořák; Don Pasquale i L'elisir d'amore de G. Donizetti; Don Giovanni i La flauta màgica de W. A. Mozart; Carmen de G. Bizet; Rinaldo de G. F. Händel; La serva padrona de G. B. Pergolesi, o Lohengrin de R. Wagner, entre d'altres.


Comentaris

envia el comentari