Catalunya Diari

Èxit del curs de cuina japonesa de Lleida a càrrec del xef Mateu Blanch

El xef del Caravista Restaurant dóna als inscrits les claus per conèixer els ingredients, tècniques i estils de presentació de la gastronomia nipona
Imatge del taller de cuina japonesa
Imatge del taller de cuina japonesa | LleidaDiari.cat

Una vintena de persones participen en el curs de cuina japonesa que imparteix aquest estiu el cuiner Mateu Blanch al Centre Dhamma de Lleida i que finalitzarà el dimarts vinent, dia 30. Es tracta d'un curs de cuina japonesa a l'estil occidental —l'anomenat iōshoku —adreçat a persones interessades a conèixer els secrets d'una de les cuines més antigues del llunyà Orient.

 

El curs permetrà als participants familiaritzar-se al llarg de 6 classes (20 hores en total) amb els ingredients, les tècniques i els estils de presentació bàsics de la gastronomia del Sol Naixent, en aquest cas filtrada pel sedàs de l'estil mediterrani i creatiu de Mateu Blanch, xef del Caravista Restaurant de Lleida. La proposta formativa finalitzarà dijous vinent amb un sopar de cloenda en què els inscrits podran degustar algunes de les elaboracions més emblemàtiques explicades al curs.

 

 

El iōshoku fa referència a l'estil Occidental introduït en la cuina tradicional japonesa a partir de la Restauració Meiji, a mitjan segle XIX, quan Occident es va convertir en referència al Japó com a ideal de progrés. Com a part de les reformes introduïdes per l'Emperador, es va promoure la realització de certs plats occidentals.

Imatge del taller de cuina japonesa
Imatge del taller de cuina japonesa | LleidaDiari.cat

 

 

També et poden interessar...



Comentaris

envia el comentari