Catalunya Diari

Èxit de la 28a Fira de Titelles de Lleida amb 40.000 espectadors

Un dels objectius per a la pròxima edició és recuperar un espai escènic tancat de gran capacitat com la Llotja
Pla general de l'espectacle 'Pipa, el titella meravella', de Néstor Navarro. | LleidaDiari.cat

La Fira de Titelles de Lleida tanca una nova edició multitudinària amb uns 40.000 espectadors que van omplir durant el passat cap de setmana places, carrers i sales d'exhibició. Les funcions de pagament van vendre gairebé el 100% de les entrades i molts dels espectacles ja havien exhaurit les localitats dies abans de començar. Els organitzadors van destacar també l'èxit del vessant professional per donar sortida als espectacles de les companyies a través dels més de 150 programadors internacionals que es van acreditar.

La d'aquest any ha estat la 28a edició d'una cita amb el teatre de titelles que es consolida com un dels esdeveniments culturals més atractius de la capital del Segrià. El codirector de la fira, Oriol Ferre, va destacar que un dels objectius per a la pròxima edició és recuperar un espai escènic tancat de gran capacitat com la Llotja o l'Auditori per poder programar-hi espectacles de gran format. «Aquest any no l'hem tingut i l'hem trobat a faltar», afirmà. 

 

Oriol Ferre va destacar la satisfacció dels programadors que, «marxen molt contents». «En general el feed-back que ens arriba és que han trobat una programació molt atractiva, que ha combinat propostes innovadores i tradicionals i que també ha buscat la proporció adequada entre espectacles de sala i de carrer, sempre prioritzant la qualitat a la quantitat». 
 

D'altra banda, segons el codirector de la Fira de Titelles, les companyies que van actuar al carrer «s'han quedat impactades de la quantitat de gent que es mobilitza a Lleida aquests dies, ja sigui públic de la ciutat i també de fora». En aquest sentit, l'organització constata que cada any arriben més espectadors de la resta de Catalunya i d'altres punts de l'estat. Durant l'acte de cloenda que es va fer diumenge al vespre, presentat per la companyia lleidatana Campi Qui Pugui, es va fer entrega dels Premis Drac d'Or i el titellaire català Jordi Bertran va estar guardonat per una trajectòria de més de 40 anys als escenaris. Bertran va actuar aquest dissabte a la fira amb l'espectacle 'Circus', un homenatge que el van marcar a l'inici de la seva carrera com Charles Chaplin.Comentaris

envia el comentari