Catalunya Diari

Èxit sense precedents del Festival de Pallassos i Bufons a la Gorra Buuuf!!!

Durant el cap de setmana, més de 6.000 persones han gaudit de les actuacions de pallassos i bufons d’arreu del món

Claret Clown en plena actuació de diumenge, al Pati de les Escoles
Claret Clown en plena actuació de diumenge, al Pati de les Escoles | Jordi Pla

La 8a edició del Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! d'Alcoletge es clou avui diumenge amb un èxit de públic sense precedents. La fórmula de l'èxit ha quedat més que demostrada després d'un cap de setmana amb multitudinària afluència de públic. Més de 6.000 persones han passat pel festival d'aquesta localitat del Segrià de divendres a diumenge, on hi han compartit escenari tant els artistes consagrats internacionalment com les propostes locals.

Durant tot el cap de setmana, Alcoletge ha acollit 19 espectacles i més d'una trentena de funcions de pallassos i bufons. El festival també ha potenciat la combinació d'espectacles adreçats al públic infantil i a l'adult, a més de les activitats paral·leles. De fet aquest any el festival ha consolidat el públic adult sobretot a les sessions nocturnes.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Alt grau d'implicació dels artistes i l'èxit de participació del públic

El director artístic del 'Buuuf!!!', Magí Valls, destaca «l'alt grau d'implicació dels artistes i l'èxit de participació del públic, el gran protagonista del festival». En aquest sentit, Valls remarca que el certamen «permet combinacions artístiques impossibles en un altre context, com la que hem tingut entre Jango Edwards i Johnny Melville». A més de la presència d'espectadors, Valls reivindica la importància dels espectacles de carrer i a l'aire lliure per «valorar la figura dels pallassos i dels bufons en el món de l'art" i el fet de 'passar la gorra', un dels trets diferencials del Festival.

«Estem molt contents que tantíssima gent hagi passat per Alcoletge per gaudir d'una una proposta de gran qualitat artística, ha explicat l'alcaldessa d'Alcoletge, M. Lluïsa Prat. «Aquest any ha vingut moltíssima més gent que en les dues edicions anteriors i a les sessions nocturnes hi ha hagut molta afluència de públic, que esperava a les cues de forma molt puntual, el que fa pensar que hem fidelitzat aquesta franja d'edat».

En aquesta edició del 'Buuuf!!!', s'han potenciat els espectacles d'adults i les activitats paral·leles, com una exposició fotogràfica per commemorar els cinc anys del Festival a Alcoletge, i els jocs de fusta familiars que ha ofert la companyia lleidatana Festa i Fusta.

Buuuf!!!, un homenatge a la cultura dels pallassos i bufons

El festival, organitzat per l'Ajuntament d'Alcoletge, compta amb el suport de la Diputació de Lleida i l'IEI i està adreçat a "tots els públics i adults». Un altre dels públics del certamen és el professional del món del clown. El Festival aposta pels joves artistes i les noves promeses. Un exemple és el pallasso Tortelini que, amb només 16 anys, ha presentat al 'Buuuf!!!' el seu segon espectacle.

L'objectiu del Buuuf!!! és donar a conèixer la cultura dels pallassos i bufons. Tots els espectacles del festival, així com la resta d'activitats programades, són d'entrada lliure i al final els artistes passen la gorra, un dels signes d'identitat del festival. Segons explica el director artístic, Magí Valls, «El públic ajuda a fer perdurar el festival amb les seves aportacions. Es pot dir que és una fórmula mixta de finançament, una simbiosi entre sector públic i privat».


Comentaris

envia el comentari