Catalunya Diari

Els experts desaconsellen la celebració del Doctor Music a Escalarre

La promotora avança a l'ACN que farà els tràmits necessaris per adaptar-se a la normativa

Escalarre
Panoràmica de l'esplana d'Escalarre, al Pallars Sobirà, on es celebrarà el Festival Doctor Music l'any 2019 | LleidaDiari.cat

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha presentat una proposta de resolució que denega els permisos per a la celebració del Doctor Music als prats d'Escalarre, al Pallars Sobirà. Ara les parts disposen de deu dies per presentar al·legacions o, en el cas de la promotora, reformular el projecte abans que aquest s'enviï a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), qui en té l'última paraula. L'informe considera que la zona és de flux preferent i, per tant, vulnerable per a la seguretat de les persones davant de possibles inundacions. Fonts de Doctor Music ja han confirmat a l'ACN que examinaran la resolució de la Generalitat i faran els tràmits necessaris per adaptar-se a la normativa fixada per les administracions.

Els permisos per a la celebració del Doctor Music, que afecten als municipis de la Guingueta d'Àneu i Esterri d'Àneu, inclouen un període que va des del 25 de juny -data prevista per a l'inici del muntatge- fins al 15 de juliol, coincidint amb el tancament del festival. L'afectació dels terrenys és de 140 hectàrees, amb una afluència diària de 55.000 persones i 15.000 llocs d'aparcament.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La posició dels ecologistes

Les entitats ecologistes Ipcena i Rius exigien aquest dimecres l'emissió de la proposta de resolució per la celebració Doctor Music Festival. Els ecologistes consideren que el pronunciament havia de ser desfavorable pel fet que part de la zona del recinte del festival «es troba en zona inundable», i més encara si es té en compte que la promotora «no va presentar cap document d'al·legacions» durant el tràmit d'audiència després dels canvis sol·licitats per l'ACA a l'organització per garantir la seguretat dels assistents. La promotora del Doctor Music va demanar a l'ACA el 26 de juliol del 2018 els permisos per impulsar la celebració del Festival en una zona propera al riu Noguera Pallaresa i els seus afluents. El 30 de novembre del 2018 el tècnic encarregat de la tramitació de l'expedient va emetre un informe desfavorable a l'actuació sol·licitada i va atorgar deu dies perquè la promotora i les parts interessades poguessin examinar l'expedient i presentar-hi al·legacions.

Passats els tretze dies, la promotora va sol·licitar una pròrroga per poder presentar proves i l'ACA els ho va concedir. El 21 de desembre, havent superat els terminis i sense que Doctor Music presentes cap al·legació, es dicta un informe desfavorable. El Departament de Territori i Sostenibilitat, de qui depèn l'ACA, argumenta que l'àmbit d'actuació del Festival es troba en zona d'influència del riu Noguera Pallaresa i quatre afluents. Part de les instal·lacions relacionades amb el festival com escenaris, carpes, algunes zones d'acampada i zones d'aparcaments es troben prop del riu, uns espais que haurien d'evitar l'acumulació de persones. Quant a la zona de bars i carpes, es preveu que se situessin prop del riu d'Unarre, on tampoc es pot autoritzar activitats amb aglomeració de gent.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari