Catalunya Diari

Una exposició recull la trajectòria dels 50 anys de les colònies Cantarelles d’estiu de l’Orfeó Lleidatà

Música, natura i país han estat els eixos de les Cantarelles d’Estiu

Aquest estiu farà 50 anys que va tenir lloc la primera edició de les Cantarelles d'Estiu de l'Orfeó Lleidatà, les primeres colònies musicals de Catalunya. Una exposició creada expressament per a la celebració d'aquest significatiu aniversari es podrà veure els mesos de maig i juny al vestíbul de l'Espai Orfeó. L'exposició «Cantarelles d'Estiu 50 anys (1968-2018)» és una mostra didàctica de l'esperit d'aquestes colònies musicals i de la seva trajectòria històrica. 

Imatge de l'exposició
Imatge de l'exposició | LleidaDiari.cat

Des dels seus inicis, la missió de les Cantarelles d'Estiu era oferir als infants i joves, a més de música i cant coral, una formació en llengua i cultura catalanes enmig del context històric de la repressió franquista. Ben aviat les Cantarelles d'Estiu es van convertir en un referent de llibertat, cultura i catalanisme per a pares i mares de tot Catalunya, les Balears i el País Valencià, que no van dubtar a portar els seus fills i filles a Tírvia, al Pallars Sobirà, per viure una experiència que els permetia gaudir de la natura, conèixer el país, conviure i estimar la música.

  

  

Durant aquestes cinc dècades són nombrosos els nens i joves que han participat de les Cantarelles d'Estiu, i entre ells destaquen personatges reconeguts com la mezzosoprano lleidatana Marta Infante, la periodista Mònica Terribas o el polític Joan Herrera. En els darrers anys les colònies musicals de l'Orfeó Lleidatà s'han anat renovant i han canviat el seu emplaçament original, però sempre mantenint la seva essència i amb un equip de monitors que manté viu l'esperit de les Cantarelles d'Estiu. El dissabte 2 de juny tindrà lloc l’acte commemoratiu del 50è aniversari de les colònies Cantarelles d’Estiu a l’Espai Orfeó. La celebració comptarà amb la participació de persones vinculades a les Cantarelles d’Estiu i amb l’actuació del Cor Prejove de l’Orfeó Lleidatà.


Comentaris

envia el comentari