Catalunya Diari

Exposició sobre pintura mural romana, al CaixaForum de Lleida

Exposició sobre pintura mural romana, al CaixaForum de Lleida| Redacció - Fotografia: Museu del Louvre

 


El CaixaForum de Lleida acollirà entre el febrer i el maig de 2015 la mostra 'Un altre Egipte. Col·leccions coptes del Museu del Louvre', una exposició sobre pintura mural romana, que comptarà amb obres procedents del Museu de Louvre.
A partir de les col·leccions del Museu del Louvre, en aquesta exposició prevista per als centres de Girona, Lleida i Tarragona es mostraran alguns dels exemples més destacats de pintura mural romana, ja siguin frescos o plaques arquitectòniques de terracota. Aquestes últimes provenen de la famosa col·lecció Campana, adquirida pel museu francès al segle XIX al financer italià del mateix cognom. Gràcies a aquestes obres, procedents en la major part de l’àmbit privat, s’il·lustrarà el paper de la dona a l’època romana, un tema poc tractat en l’art oficial d’aquella època.
 
Aquesta exposició serà possible gràcies a que el president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, i el president-director del Museu del Louvre, Henri Loyrette, formalitzessin aquest matí un nou acord de col·laboració entre aquestes dues institucions per als pròxims anys, i que permet donar continuïtat i intensificar una relació d’entesa històrica entre les dues institucions.


Comentaris

envia el comentari