Catalunya Diari

Faristolitis, concert per al públic familiar amb els titelles d’en Jordi Bertran

Faristolitis, concert per al públic familiar amb els titelles d’en Jordi Bertran| Redacció - Fotografia: CaixaForum Lleida

 

CaixaForum Lleida acollirà els dissabtes 23 i 30 de gener, a les 18.00 hores, l'espectacle 'Faristolitis'. El Quartet Brossa, reconegut pel compromís que té amb la música contemporània i per la renovació que ha fet del repertori clàssic, coincidiran en aquesta ocasió dalt de l'escenari amb l'univers poètic i sensible del reconegut titellaire Jordi Bertran. 

El diàleg entre titelles de fil i instruments de corda generarà escenes imprevistes, personatges estrafolaris, instants evocadors i estones d'embadalida diversió. En definitiva, un concert familiar adreçat a tots els públics.
 
L’art dels titelles és molt antic i, amb formes i modes diferents el trobem a països i cultures molt diversos, des de la Mediterrània i l’Europa central fins a Indonèsia i l’Orient Llunyà. Als Països Catalans, en trobem referències que daten del segle XIII, i durant el segle XIX aquest art va tenir una gran difusió. Jordi Bertran recull aquesta herència i amb el seu art subtil elabora unes propostes de gran bellesa.
 
Desenvolupat per compositors com Haydn i Mozart a finals del segle XVIII, el quartet de corda és un dels formats més emblemàtics i difícils de la música de cambra, i també una de les formes clàssiques que encara es conreen avui dia. Format per dos violins, una viola i un violoncel, aquest conjunt instrumental requereix un gran domini individual de l’instrument, però sobretot una compenetració absoluta entre els membres del grup perquè el so sigui net, sòlid i precís. El Quartet Brossa n’és un especialista i, amb la seva mestria, ens ofereix una tria seleccionada de música del segle XX.
 
Preu de l’activitat: 6 euros. 50% de descompte clients de CaixaBank.Comentaris

envia el comentari