Catalunya Diari

La Fecoll acull una exposició del concurs de Cartells del XL Aplec del Caragol

La mostra, que estarà oberta al públic durant el mes de maig, inclou l’obra guanyadora de la lleidatana Ares Juclà i que és la imatge de l’Aplec 2019

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La sala Manolo Calpe, a la seu de la Fecoll, acull una exposició amb totes les obres que es van presentar al Concurs de Cartells del XL Aplec del Caragol de Lleida. La mostra, que estarà oberta al públic durant el mes de maig, inclou l'obra guanyadora de la lleidatana Ares Juclà i que és la imatge de l'Aplec 2019.

La creació de Juclà porta per títol 'Aplegats' i està clarament inspirada en els caragols, l'element principal de la festa. La il·lustradora ha ressaltat la unió entre les colles dibuixant caragols enganxats fent pinya com fan els collistes durant la festa i, a més, ha incorporat icones de la ciutat com la Seu Vella, Indívil i Mandoni o l'Horta que té un paper destacat en el cartell.

La mostra està formada per un total de vint obres d'autors de procedència diversa, tot i que majoritàriament han estat els creadors lleidatans els que han aportat més obres. A més, hi ha cartells realitzats des d'Ucraïna, Cartagena, Vitòria, Cambrils i Barcelona.

María José Mosquera guanya el XII Concurs d’Humor Gràfic Caragoler

La humorista gràfica i mestra, María José Mosquera Beceiro, s'ha endut la dotzena edició del Concurs Internacional d'Humor Gràfic Caragoler que organitza la Fecoll amb la col·laboració de l'Escola Ermengol i el patrocini d'Azul Marino Viatges. Mosquera (El Ferrol, 1966) compta amb una llarga trajectòria professional, amb força premis i reconeixements nacionals i internacionals, i ha col·laborat en revistes i diaris gallecs.

Actualment publica una vinyeta setmanal a 'La Voz de Galicia', edició Ferrol. La guanyadora d'enguany ha il·lustrat, a més, còmics per nens, llibres i contes i ha realitzat diverses exposicions. El seu blog, titulat El blog de Sesé, recull el seu treball que no es limita a l'humor gràfic, sinó que compren altres àmbits com els treballs manuals, la ceràmica o tutorials diversos. https://humordesese.blogspot.com/ María José Mosquera recollirà el premi el 31 de maig, dia de la inauguració de l'Aplec.

El guardó són 1.012 euros i el viatge a Lleida per a dues persones

El guardó són 1.012 euros i el viatge a Lleida per a dues persones, més dues nits d'allotjament (si ho desitja la guanyadora). La vinyeta de María José Mosquera s'ha imposat als 354 dibuixos presentats amb procedència diversa. Des de l'Iran, amb 46 participants, fins a Alemanya, l'Argentina, Brasil, la Xina, Indonèsia, Mèxic, Rússia, Ucraïna i, per descomptat, Espanya. Altres participants venien de l'Azerbaidjan, Bangladesh, Egipte, Jordània i Kazakhstan, entre altres.


Comentaris

envia el comentari