Catalunya Diari

La Fecoll anima els més petits a acolorir la ciutat amb el 'Pinta l'Aplec'

El llibret, que es pot descarregar online al web de l'Aplec (PDF) recull set fitxes

Cartell de l'esdeveniment
Una plantilla d'exemple per a pintar l'aplec | LleidaDiari.cat

La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) llança la proposta 'Pinta l'Aplec', un quadern d'il·lustracions per acolorir, perquè els nens i nenes de Lleida –siguin o no collistes– gaudeixin d'aquesta setmana que, si no fos per l'estat d'alarma, hauria clos amb la celebració de la festa.

El llibret, que es pot descarregar online al web de l'Aplec (PDF) recull set fitxes, una per a cada dia de la setmana, amb les que els infants aprendran de forma didàctica els ingredients de l'allioli (dilluns) i de l'escalivada (dimarts), les carns més adequades per a la brasa (dimecres), els tipus de llauna i paelles (dijous) o les peces de l'uniforme del collista que hauran de vestir ja el primer dia d'Aplec (divendres). Finalment, podran acolorir la mascota de l'Aplec, l'Hèlix (dissabte) i completar l'activitat omplint de color la il·lustració de l'#aplequista casa (diumenge).

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

'Pinta l'Aplec' se suma a les accions endegades per la Fecoll 

El quadern es va començar a distribuir el passat dissabte via whatsapp, amb molt bona acollida entre les colles i grups de mares i pares d'escoles. 'Pinta l'Aplec' se suma a les accions endegades per la Fecoll com a suport a diferents col·lectius com ara el de la salut, amb la campanya de conscienciació del confinament #aplequistacasa o la recaptació per a material sanitari #salutXLleida per a l'ICS.

També s'han endegat amb molt d'èxits diverses accions de dinamització econòmica com el 'Pac Família Aplec' (productes de proximitat amb distribució en supermercats i restaurants), el 'Pac Aplec Forners' (amb els obradors proveïdors de la festa), la iniciativa 'Producte Aplec a Casa' (amb ofertes a domicili de les empreses patrocinadores i col·laboradores de la Fecoll); o la col·laboració amb ESCHOTUR per difondre la cultura gastronòmica lleidatana amb les receptes de caragols del 'Cuina l'Aplec' o el Taller de pastisseria amb fruita de Lleida 'Aplec a les postres'.


Comentaris

envia el comentari