Catalunya Diari

La Fecoll convoca el Concurs Internacional d’Humor Gràfic Caragoler

Termini, 6 d’abril i premi de 1.012 per la vinyeta guanyadora

Imatge d'un cartell caragoler
Imatge d'arxiu d'un dibuix d'humor gràfic caragoler | Fecoll

La Fecoll convoca la dotzena edició del Concurs Internacional d'Humor Gràfic Caragoler, certamen que organitza amb la col·laboració de l'Escola Ermengol i el patrocini d'Azul Marino Viatges. El termini de presentació d'obres finalitza el pròxim 6 d'abril i el premi pel guanyador són 1.012 euros i el viatge a Lleida per a dues persones, més dues nits d'allotjament (si així ho expressa el guanyador), per recollir el premi el dia 31 de maig de 2019; coincidint amb la inauguració del XL Aplec del Caragol de Lleida.

El concurs està obert a qualsevol artista professional o amateur d'arreu del món que pot presentar fins a un màxim de tres vinyetes que tinguin com a temàtica el caragol, unes obres que podran ser sense paraules o bé en català, castellà o anglès.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

S'acceptaran un màxim de 50 obres

Les obres han d'enviar-se a l'email: [email protected] (no s'accepten obres enviades per correu postal) i el jurat el formaran representants de la Fecoll, Azul Marino Viatges i Escola Ermengol. La decisió es farà publica durant la segona setmana d'abril. Finalment, i amb un màxim de 50 obres, la Fecoll muntarà una exposició a la seva seu per mostrar els treballs presentats al concurs.

El dibuixant Manuel Arriaga va ser el guanyador de l'edició de l'any passat d'aquest Concurs Internacional d'Humor Gràfic Caragoler que organitza la Fecoll. Arriaga va presentar a concurs una vinyeta sobre el polèmic mur de Trump a la frontera entre els Estats Units i Mèxic. En l'obra es veu el president Donald Trump dalt d'un mur observant amb sorpresa com uns caragols amb un barret mexicà s'hi enfilen sense que res els aturi. Més informació i bases del concurs a www.aplec.org

Busquen el millor cartell de l'Aplec

La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) convoca el concurs de cartells del XL Aplec del Caragol que se celebrarà a Lleida del 31 de maig al 2 de juny del 2019. El concurs estableix un únic premi de 1.040 euros per l'obra guanyadora i el termini de presentació d'originals és el 3 d'abril de 2019, a les 19 hores, a la seu de la Fecoll (C/Obradors, 2).

El tema del cartell ha de fer referència a l'Aplec del Caragol de Lleida amb el text: XL APLEC DEL CARAGOL. Lleida, del 31 de maig al 2 de juny de 2019. Les obres han de tenir 48 cm d'ample (base) per 64 cm d'alçada (48×64). Caldrà afegir a aquestes mesures un marge en blanc de 4 cm envoltant tot el dibuix que configura el cartell. Per tant les mesures totals són de 56cm×72cm. La presentació del cartell ha de ser muntat sobre suport rígid tipus cartó ploma. La tècnica i el nombre de colors és lliure, però sempre que es pugui reproduir en quadricromia. Juntament amb el cartell cal lliurar una còpia de l'original en suport informàtic.


Comentaris

envia el comentari