Catalunya Diari

La Fecoll estrena servei de restauració amb un menú d'allò més lleidatà

Menú dinars setmanal per 11 euros i sopars per encàrrec amb espectacle opcional

Cuina Fecoll
Imatge de la cuinera de la Fecoll | LleidaDiari.cat

L'espai social de la Federació de Colles de l'Aplec (C/Obradors, 2) estrena nou servei de restauració de la mà de la Mar Garcia amb una oferta gastronòmica variada i la cuina de mercat com a base. Així, al nou espai Racó del Caragol es pot degustar un menú de migdia setmanal per onze euros (IVA inclòs), amb primer i segon plat a escollir entre cinc o sis opcions -sempre amb caragols cuinats de diferents maneres; més les postres, també amb diverses possibilitats. Completa el menú el servei de pa, vi, aigua. A més, tots els dijous hi haurà 'Arròs de costella de porc, llonganissa i carxofa'.

Aquesta setmana d'estrena, el menú conté primers plats com 'Crema de carabassó amb crostons de pa i sal negra', 'Cigrons amb xistorra i ou ferrat' o 'Caragols amb allioli'. De segon, es pot triar entre 'Conill rostit a l'all i ceba', 'Lluç al forn amb tempura de verdures' o 'Seitons arrebossats i maionesa d'all', entre altres. El nou servei de restauració ofereix sopars per grups per encàrrec que, a més i de manera opcional, poden estar amenitzats amb la música i veu d'en Xavi Boira. El preu és de 25 euros (IVA inclòs) i es pot encarregar qualsevol plat. Paella, cabrit, sarsueles, espatlles... una opció, la del menjar per encàrrec, que també funciona pels dinars entre setmana.

L'horari del servei de restauració, que inclou també esmorzars, és de dilluns a divendres de 8.00 a 17.00 hores. En cap de setmana, el servei només obre en cas de reserves de grups (tant dissabte com diumenge).

Caragolada solidària de la Fecoll

La Federació de Colles de l'Aplec del Caragol ha programat la primera de les Caragolades Solidàries de 2019, per al pròxim dissabte dia 19 de gener, a les 13.00 hores, al Passeig del Terrall de les Borges Blanques, en el marc de la 56a Fira de l'Oli de Qualitat Verge Extra. En total, es preveu cuinar 100 quilos de caragols –preparats pel Josep Vila de Míster Plat– que, sota el nom Aplec&Oli, es posaran a la venda al preu de dos euros el tastet.

La recaptació anirà destinada, íntegrament, al finançament dels Kits de Suport Social que distribueix Creu Roja Les Garrigues per atendre les necessitats alimentàries, higièniques i educatives de la infància i els nuclis familiars i, en general, de totes aquelles persones que més ho necessiten, per la seva situació de vulnerabilitat i risc d'exclusió social. La iniciativa compta, en l'acte de Borges Blanques, amb el patrocini de l'Ajuntament de la capital de les Garrigues.

Les caragolades solidàries van nèixer, el 2018, com una iniciativa impulsada per la Fecoll i l'Obra Social "la Caixa"; amb el suport de la Diputació de Lleida i el patronat de turisme "Ara Lleida". El programa compta amb el patrocini de la Cooperativa Agrícola El Soleràs, oli oficial de la Central de Compres de l'Aplec; així com amb la col·laboració de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida; els forns de pa Bon Blat, Llaràs i Serra; i Caragols Almacelles. Cal recordar que la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll), està agermanada des del 2013, amb el Patronat Fira de les Garrigues que, aquesta edició, tindrà lloc entre els dies 18 i 20 de gener. Informació: www.aplec.org


Comentaris

envia el comentari