Catalunya Diari

La Fecoll inaugura la seva Setmana Cultural amb el Pregó de l'Aplec a càrrec de l'actiu lleidatana Lara Díez

Les colles de l'Aplec distingeixen Xavier Pérez com a president honorífic

El XXXIX Aplec del Caragol de Lleida s'enceta oficialment aquest dilluns al vespre amb el pregó que anirà a càrrec de l'actriu lleidatana, Lara Díez Quintanilla i, que alhora, marcarà la inauguració de la XXII Setmana Cultural. Lara Díez és sòcia fundadora de la companyia La Volcànica i Retret Teatre, amb qui realitza els últims treballs com a actriu, directora i dramaturga. Llicenciada en art dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona i en psicologia per la Universitat Oberta de Catalunya. Actualment treballa com a actriu en el programa de sàtira política de TV3 «Polònia» i en les obres de teatre «La noia de la lampada» de Marta Aran, «Háblame de Lorca, Miguel» de Retret Teatre i «Jocs perillosos» de la Volcànica. Va obtenir el Premi Zapping 2017 a millor actriu. És creadora dels espectacles «Notícies del futur», «Jocs perillosos» (tots dos premiats al Festival Píndoles 2016 i 2017 respectivament) i «Herència abandonada» que es troben en gira per Catalunya i Balears. 

Imatge de l'actriu lleidatana encarregada de llegir el pregó
Imatge de l'actriu lleidatana encarregada de llegir el pregó | LleidaDiari.cat

Paral·lelament, les colles de l'Aplec atorgaran el títol de President d'Honor de la Fecoll Xavier Pérez Miquel. Vinculat a la festa de l'inici de l'Aplec, Pérez va ser president durant vint anys -des que 1998, amb un període copresidència- i va donar el relleu a Ferran Perdrix el passat 2017. En el decurs de l'acte, també es farà lliurament del Premi Caragol Bover 2018, al C.E. Lleida Llista Blava que, amb el seu equip de l'Ok Lliga ICG-Software Lleida, ha portat el nom l'Aplec per Europa, gràcies al recent títol obtingut de campió de la copa CERS. El premi, també, es concedeix com a reconeixement a la seva trajectòria i pel seu lligam amb l'Aplec perquè, des de fa molts anys, porten el logo de la festa en l'equipament esportiu.

Imatge general de l'Aplec del Caragol
Imatge general de l'Aplec del Caragol | LleidaDiari.cat

 

Pel que fa al Llimac, enguany ha quedat desert. A més, es farà entrega del Premi del VIII Concurs de Rodolins i Versos Satírics «Memorial Jordi Plens» al Joan Pifarré Vidal que, sota el pseudònim Lo fill de pagès, ha estat el guanyador per la seva composició literària «Lo paer de la cadira». Pifarré és mestre d'Educació Especial, llicenciat en Psicopedagogia i màster en Educació Inclusiva. En l'actualitat, exerceix al Col·legi Maristes Montserrat de Lleida i, com a membre de la família propietària de Ramaderia Pifarré, està molt vinculat a l'Horta de Lleida.


Comentaris

envia el comentari