Catalunya Diari

La Festa Major de Lleida arrenca amb la tronada i la sortida del pregó

El seguici popular va omplir l’Eix de festa, amb les famílies i els infants veient la desfilada dels gegants, els dansaires i el Marraco, entre altres

Lleida ja està de festa. La tronada popular i la sortida del pregó han anunciat aquest dimecres l'inici de la Festa Major a la ciutat, que aquests dies s'omple d'activitats per a totes les edats. El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat de la tinent d'alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, i de diversos regidors de la Corporació, va participar en l'inici festiu amb els lleidatans que es van aplegar a la plaça de la Paeria i per l'Eix per gaudir del seguici popular. El pregoner va convidar la ciutadania a sortir al carrer i a passar-s'ho bé en l'esclat de joia i de festa que viu la ciutat fins diumenge. 

Imatge de l'inici de la Festa Major de Lleida
Imatge de l'inici de la Festa Major de Lleida | LleidaDiari.cat

La tronada, des de la canalització del riu i a càrrec de la pirotècnica Catalana, va donar pas a la lectura del Pregó i seguidament va començar la cercavila amb els balls dels elements festius. El seguici popular el van formar els Heralds i els Signífers amb el Penó, el Ball de Bastons del Centre Cultural Lleidatà de dansaires, els Bastoners del Pla de l'Aigua, el Ball de Cavallers, els Capgrossos, els Gegants de la Paeria, les Trampes, el Pregoner i el Marraco.

El recorregut va passar pel carrer Major, la plaça de la Catedral, els carrers de Vila del Foix, l'avinguda de Blondel, el carrer Cavallers i va finalitzar al punt de sortida, a la plaça de la Paeria, on per acabar, els balls van fer una passada de lluïment. Com és habitual, el conjunt de Gegants va entrar al Palau de la Paeria on romandran exposats els dies de Festa Major. Seguint amb la tradició, les sardanes van agafar el relleu a la plaça de la Paeria amb la Cobla Municipal de Lleida. Nascuda l'any 2002 sota la direcció del mestre Amadeu Urrea i formada principalment per músics provinents de l'escola de cobla de Lleida (Conservatori Municipal de Lleida), la Cobla Municipal treballa per a les sardanes i la música de cobla «a casa nostra» amb la voluntat de recuperar composicions oblidades de músics locals.

Prèviament a la tronada popular i la sortida del pregó, es va fer a la Llotja l'espectacle «Monòlegs i Magiolecs» del mag Xema i a continuació va tenir lloc el Ball de la gent gran, a càrrec de l'orquestra Quartz. L'alcalde, amb el tinent d'alcalde Rafael Peris i la presidenta de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes, Dolors Arderiu, va desitjar un bon maig festiu al col·lectiu de la gent gran i els va animar a participar en el programa d'actes, com ja fan durant l'any en les activitats que es promouen a la ciutat. Unes 400 persones van assistir al ball. En aquest marc, el paer en cap va lliurar 30 trofeus de les diferents competicions que ha organitzat la Coordinadora a les llars de la ciutat.


Comentaris

envia el comentari