Catalunya Diari

La Festa de la Música torna a Lleida aquest divendres i dissabte

La tretzena edició d'aquest esdeveniment comptarà amb la participació de vuit escoles de música

Imatge de la darrera edició
Imatge de la darrera edició | LleidaDiari.cat

Lleida celebrarà aquest any la tretzena edició de la Festa de la Música, que es commemora internacionalment el 21 de juny, i que enguany es durà a terme entre la tarda del divendres 21 i el matí del dissabte 22. Vuit escoles de música i dues bandes de la ciutat participaran un any més en aquesta trobada, que reunirà 350 músics a l'espai del Pati de les Comèdies, tot i que també hi haurà dues activitats itinerants.

L'objectiu de la Festa és, per una banda, promoure la música fent que els músics afeccionats surtin a tocar al carrer i, de l'altra, impulsant l'organització de concerts gratuïts, on el públic té l'oportunitat d'escoltar i veure diferents peces d'estils i orígens variats.

Amb la participació de diferents combos

L'activitat comptarà amb la participació de diferents combos, orquestres, grups de música de cambra, grups de corda, grups de vent, percussió de les següents escoles i bandes:

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

A més, es compta amb la participació de CaixaForum Lleida, que acollirà un piano que podran tocar les persones que ho desitgin. La Festa de la Música és una celebració internacional que té lloc el dia 21 de juny, el primer dia de l'estiu a l'hemisferi nord (el dia més llarg de l'any). Va ser creada per Jacques Lang, ministre de cultura francès l'any 1981. La primera edició de la Festa de la Música va ser el 21 de juny de 1982. Actualment aquesta festa s'ha internacionalitzat i més de 250 ciutats i 120 països secunden aquesta iniciativa.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari