Catalunya Diari

La Festa del Vi de Lleida s’acomiada amb un balanç exitós

S'han superat els 4.000 visitants i distribuint més de 12.000 racions

Festa del Vi de Lleida
Festa del Vi de Lleida | LleidaDiari.cat

El tinent d'alcalde i director de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha qualificat d'èxit total l'11a edició de la Festa del Vi de Lleida, que s'ha clausurat aquest passat diumenge després de superar els 4.000 visitants, els quals han consumit més de 12.000 racions, que han repartit els expositors en la zona d'enodegustacions.

Paco Cerdà, després de parlar amb els expositors, ha dit que molts d'ells s'han quedat sense producte. «Estem parlant d'expositors que han tingut un increment del 40 i 50% respecte a l'any passat, la qual cosa demostra la satisfacció de tots ells de cara a l'any vinent», ha manifestat el director de Turisme de Lleida, organisme municipal responsable de la Festa del Vi, a l'hora de fer balanç de l'onzena edició.

Una festa que ja té pressupost per l'any vinent

El tinent d'alcalde, que ha estat acompanyat per la regidora Regina Cairol, ha garantit la continuïtat de la Festa, «per la qual ja tenim pressupost per l'any vinent», ha dit, ja que «aquest és un bon model per la promoció dels cellers de casa nostra». Paco Cerdà ha descartat obrir la festa a cellers de fora del territori i ha apostat per promocionar-la a l'exterior, quelcom que ja ha començat a fer-se enguany amb un grup de periodistes especialitzats en vi, viticultura i gastronomia, amb la finalitat de captar visitants d'arreu de l'Estat.

«Dos dies donen per pernoctar a Lleida, per descobrir la ciutat, fer turisme i conèixer la nostra gastronomia», ha dit el tinent d'alcalde, que segueix apostant per la venda de paquets turístics de cara a pròximes edicions, amb la novetat d'incorporar en un futur la compra de tiquets per la Festa del Vi a través de Turisme de Lleida, quelcom fins ara inviable.

Festa del Vi de Lleida
Festa del Vi de Lleida | LleidaDiari.cat

Una aposta pels cellers més petits

De cara a la pròxima edició, Paco Cerdà ha expressat la voluntat de «facilitar que els cellers petits, que no tenen prou recursos per estar presenta a la Festa del Vi, ho poguessin fer en un espai comú o en moments puntuals. Un tema que està en estudi de cara al 2020», ha dit.

La mostra enoturística i gastronòmica, organitzada per la Paeria i Turisme de Lleida durant aquest cap de setmana a l'esplanada de la Llotja, ha comptat amb un total de 17 expositors de celles de la Denominació d'Origen Costers del Segre. L'oferta gastronòmica ha anat a càrrec de deu restaurants de la ciutat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari