Catalunya Diari

El Festival de la Càtedra Emili Pujol de Cervera programa 7 concerts

El Curs Internacional preveu esgotar les 200 places disponibles amb alumnes que arriben de diversos punts de l'estat espanyol

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La 39a edició de la Càtedra Emili Pujol de Cervera ha programat un total de set concerts dins el Festival Internacional de Música que per primera vegada inclouen el swing amb l'actuació de l'espectacle familiar 'Les mil cares del swing' a càrrec del grup Shackin'All.

Del 21 al 28 de juliol la capital de la Segarra es tornarà a omplir de sons i alumnes provinents d'arreu de l'estat espanyol però també de països com la Xina, França, Itàlia, Canadà o els EUA. La directora artística de la Càtedra, Estefania Balcells, ha assenyalat que preveuen exhaurir la totalitat de les prop de 200 places disponibles per al curs.

S'hi podrà veure com a peça destacada un contrabaix construït per Agustí Altimira

A la Fira de Lutiers que s'inclou dins el programa i que se celebrarà dimarts que ve a la Universitat de Cervera s'hi podrà veure com a peça destacada un contrabaix construït per Agustí Altimira, entre el 1837 i el 1880. El director del Festival, Jaume Cortadellas, ha explicat que el concert inaugural vol ser enguany una declaració d'intencions on els professors del curs dialoguen a partir de la música de cambra oferint les obres dels grans clàssics. Tindrà lloc al Paranimf de la Universitat de Cervera el diumenge 21 i es podran escoltar obres de Beethoven i Brahams.

Dilluns serà el torn del swing, un estil musical que té les seves arrels en el jazz i que s'incorpora per primera vegada al Festival, tal com ha destacat Cortadellas. L'actuació del grup Shaki'n All acompanyats d'un grup de ballarins, es podrà veure als patis de la universitat, en un escenari que tradicionalment s'ha obert estils musicals diferents del clàssic en el marc del festival amb actuacions en altres edicions com la dels Blaumut.

El programa de concerts s'allargarà fins diumenge 28

El programa de concerts que s'allargarà fins diumenge 28 inclou l'Ensemble Viena Alchemica, que interpretarà 'Del barroc al Classicisme amb el contrabaix' i els assistents podran escoltar el so d'instruments originals i el contrabaix construït per Agustí Altimira que s'exposarà a la Fira de Lutiers.; i dimecres Música de Cambra a càrrec dels professors del Curs Internacional. Dijous es farà de nou un concert de música de cambra però en aquesta ocasió amb la participació dels alumnes més destacats del curs juntament amb alguns professors.

El Concert de la Càtedra serà divendres 26 a càrrec de l'Orquestra del Festival que interpretarà 'El carnaval dels animals'. Estefania Balcells ha volgut destacar que en el marc de la capitalitat cultural de Cervera s'ha preparat un concert pensat per a tots els públics on es vol donar valor i difusió al patrimoni autòcton. D'aquesta manera es podrà escoltar una selecció de la música que acompanya habitualment el bestiari de la ciutat i el concert finalitzarà amb la participació de l'Àliga de Cervera.

El Festival Vila Closa

Paral·lelament el Festival Vila Closa, que es desenvolupa en petits escenaris que volen valorar espais singulars i patrimonials de Cervera, aportarà set actuacions musicals. Els llocs escollits són Sant Joan Degollat, l'Auditori, la Casa Museu Duran i Sanpere, el Museu Comarcal i el Celler dels Encants del Llibre. La Càtedra Emili Pujol és un dels esdeveniments musicals més importants en l'àmbit cultural i pedagògic català. Durant 39 edicions, i de forma ininterrompuda, centenars d'alumnes es formen de manera intensiva durant una setmana a Cervera aprofundint en el mestratge musical del seu instrument.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari