Catalunya Diari

El festival Imaginaria de Binèfar aposta per apropar-se a un públic més jove i adult

La setena edició se celebra del 3 al 9 de juny a la localitat d'Osca

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

Demostrar que els espectacles d'animació no tenen edat i atreure els joves i al públic adult són els reptes que es marca Imaginaria, el Festival de Titelles i Imatge en Moviment la setena edició se celebra a Binèfar del 3 al 9 de juny, organitzat per l'Ajuntament binefarense, en col·laboració amb entitats com la Diputació Provincial d'Osca (DPH) i Ministeri de Cultura, entre altres entitats i empreses de la zona.

Al llarg d'aquests dies, les places, carrers i diversos escenaris de Binèfar esperen rebre al voltant de 10.000 visitants que assistiran als 40 espectacles programats per la direcció artística del festival de diverses arts escèniques: titelles, cercaviles, música, projecció de curtmetratge, exposicions, conferències, teatre, dansa, màgia, ... Tot això es presenta aquest any sota un cartell dissenyat per la il·lustradora Rosa May, i que ha estat donat a l'Ajuntament. 

Captar l'interès de la població jove i adulta

D'aquests 40 espectacles, una quinzena van dirigits a captar l'interès de la població jove i adulta amb diverses propostes com l'exposició de titelles i jocs organitzada per Els Titiriteros de Binéfar que portarà el visitant a recordar la seva infància; la projecció de curtmetratges d'animació per a adults en horari tarda nit procedents del Certamen Internacional de Curtmetratges Ciutat de Sòria, La Boca Eròtica, del Festival Internacional de Cinema de temàtica sexual, Autour de Minuit; la música festiva de la xaranga Los Artistas del Gremio.

També destaca el recital i muntatge audiovisual que oferirà la pianista binefarense, establerta a Alemanya, Teresa Vilaplana, el jazz elèctric de Bang i VJ Unsoloboton; el teatre de Produccions Viridiana que mostrarà Los Sonetos de Amor Oscuro de Lorca a una posada en escena molt avantguardista; les acrobàcies de la companyia de dansa circense LaNördika o l'espectacle de ball sobre xanques de Maduixa Teatre; i el teatre d'ombres de Llum, micro i punt, o la màgia de Omino (El hombre de la lluvia).

Promoció de les companyies aragoneses

Imaginaria aposta així mateix per la promoció de les companyies aragoneses, però també vol ser un fòrum de trobada per a grups nacionals i internacionals. La majoria de les 40 activitats que es desenvolupen durant una intensa setmana van a càrrec de 23 companyies aragoneses i 9 d'altres Comunitats Autònomes (la Rioja, València, Navarra, Catalunya, Andalusia i Astúries), mentre que la presència internacional procedeix de dos grups d'Argentina i Itàlia.

La vinculació d'Imaginària amb l'educació es posa de manifest en una programació dirigida a escolars de col·legis i instituts de Primària i Infantil amb tres funcions, més un col·loqui posterior sobre l'obra, que tenen lloc en horari de matí. Les companyies participants són Teatre Arbolé (VeoLeo), El Perro Azul Teatro (Superhéroe) i Produccions Viridiana (Amor Oscuro).

El vessant més social i solidària del festival

Amb l'ànim de fer partícip d'aquest festival a tota la població binefarense i de l'entorn, cal subratllar el teatre inclusiu que es desenvolupa des dels seus inicis en col·laboració amb el Centre Ocupacional Natzaret de Binéfar. Una quinzena de persones amb discapacitat intel·lectual escenifiquen una obra de teatre, escrita i dirigida pel tècnic de Joventut de l'Ajuntament, Ainhoa ​​Casabón, amb la qual es vol donar visibilitat i normalitzar a aquest col·lectiu de persones.

Així mateix, cada any, el festival es desplaça a la Residència de la Tercera Edat de Binéfar per a realitzar una de les actuacions teatrals del programa amb entrada lliure, amb l'objectiu últim d'arribar a una part de la població que per les seves condicions no poden traslladar-se als espais on normalment es realitzen espectacles culturals i d'aquesta manera donar l'oportunitat als més grans de poder gaudir d'Imaginària en convivència amb el públic infantil i familiar que també s'acosten a les seves instal·lacions.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari