Catalunya Diari

El Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida s'estén al territori

La XVI edició del certamen, que té l’epicentre a Lleida, portarà concerts a les Borges, la Granja d’Escarp, Alpicat, Serós, Vallfogona de Balaguer, Almacelles, Torres de Segre i Castelldans

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | LleidaDiari.cat

Lleida acull del 4 al 7 de juliol el Festival Internacional de Bandes de Música que portarà a la ciutat al voltant de 500 músics. Els Camps Elisis, l'Eix Comercial, la plaça de la Paeria, l'Auditori Enric Granados i diferents places i escenaris d'altres vuit municipis de la província acolliran les actuacions de les nou bandes participants.

En la seva setzena edició, el certamen amplia el nombre d'agrupacions procedents de països estrangers -tres- i reforça també la presència de concerts en municipis de Lleida. A més de la capital, el Fem Banda arribarà a les Borges, la Granja d'Escarp, Alpicat, Serós, Vallfogona de Balaguer, Almacelles, Torres de Segre i Castelldans.

Bandes d'Itàlia, Colòmbia i Rússia

Les agrupacions que hi participaran són: la Banda Municipal de Lleida, l'Orchestra di Fiati Citta di Cisterino (Itàlia), l'Orquestra Municipal Sergiev Posad (Rússia), la Banda Simfònica de Quipile (Colòmbia), l'Agrupació Musical Guayedra (Canàries), la Banda de Música del Centro Instructivo Musical de Mislata (València), la Sociedad Musical Unión de Pescadores (València), la Banda de Música de l'Agrupació Musical Rapitenca (Tarragona), la Asociación Músico-Cultural San Sebastián de Padul (Granada).

L'organització és a càrrec de la Banda Municipal de Lleida i de la Paeria, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, de la Diputació de Lleida i de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, que ha permès ampliar la presència del Fem Banda al territori.

Concurs de prestigi

També hi ha estat present Xema Bretós, director d'Ilerband i membre de la Banda Municipal de Lleida, que formarà part del jurat del concurs que se celebra dins d'aquesta cita. Els altres dos integrants seran el director de la Banda Municipal de Barcelona, Salvador Brotons, i el compositor Tomàs Simón Plazas. Aquest darrer és l'autor de la peça d'interpretació obligada en el concurs de bandes. El títol de la composició és '6.000 abans de Crist. La Llegenda més antiga de Catalunya'.

El concurs es planteja com una final entre les dues bandes que han superat diferents fases prèvies. Són l'Agrupació Musical Rapitenca i la Asociación Músico-Cultural San Sebastián de Granada. El premi -3.000 euros en metàl·lic- es dirimirà després d'un concert públic que tindrà lloc a l'Auditori Municipal Enric Granados, el dissabte 6 de juliol a les 18 h.

L'organització ha destacat el gran nivell del cartell d'enguany i l'oportunitat que representa poder veure a Lleida bandes de gran prestigi, com la de Mislata o bé la de Cisterino, el director de la qual és el reconegut mestre Donato Semeraro. Al seu costat, l'agrupació colombiana de Quilipe està integrada per nois i noies de barris amb pocs recursos que tenen en la música i en el fet de formar part d'una banda un element de superació.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari