Catalunya Diari

El festival Lleida Tardor Màgica escalfa motors

El festival Lleida Tardor Màgica escalfa motors| Redacció - Fotografia: Teatre de la Llotja

 

La màgia torna a Lleida els dies 12 i 13 de novembre amb la 9a edició del Lleida Tardor Màgica. El Teatre de la Llotja tornarà a convertir-se en la seu del festival, organitzat per l’Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida (AMIL), amb el suport de la Paeria i la Llotja de Lleida SA. 

  

La tinenta d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra; el president de l'Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida (AMIL), Joan Gomis, i la vicepresidenta de l'Associació de Comerciants dels carrers Cardenal Remolins i Democràcia, Pilar Agulló, han presentat la programació, que enguany té com a cap de cartell els il·lusionistes Jandro.tv i Anthony Blake.

  

 

  

Durant el proper cap de setmana, el públic més familiar podrà gaudir d’un ampli ventall d’activitats com els tallers gratuïts de màgia infantil i la màgia de prop al hall del teatre. També hi haurà un taller més especialitzat de màgia per adults, al marge dels espectacles de Jandro i Blake. La novetat d’aquesta edició és la gala solidària que, organitzada per AMIL i Pallassos sense Fronteres, se celebrarà el dissabte, 12 de novembre, amb la finalitat de recollir diners per als refugiats sirians i iraquians.

  

 

  

Els tallers de màgia se celebraran el dissabte, a les 10.30 i a les 12.00 hores, i el diumenge, a les 11.00 hores, i consistiran en una hora de taller on s’ensenyaran jocs matemàgics i de fàcil manipulació, així com efectes automàgics. S’explicaran i s’ensenyarà com fer-los. Les classes estaran impartides per un membre de l’Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida (AMIL). L’edat recomanada és per a infants d’entre 6 i 15 anys. Les places són limitades i és gratuït.

  

 

  

El taller per a adults es farà el dissabte, a les 18.00 hores, i consistirà en una hora on s’ensenyaran jocs matemàgics i de manipulació, així com efectes màgics. S’explicaran i s’ensenyarà com fer-los. El taller estarà impartit per un membre de l’Associació de Mags i Il·lusionistes de Lleida (AMIL). Els participants obtindran una baralla de cartes i els apunts del taller. Recomanat a partir de 17 anys. Les places són limitades i el preu és de 10 euros.

  

 

  

El dissabte, a les 21.00 hores, està prevista l’actuació de Jandro.tv. Per a molts, conegut per les seves sonades col·laboracions al programa d’Antena 3 ‘El Hormiguero’. És campió d’Espanya de màgia còmica. Es caracteritza per realitzar efectes de gran impacte amanits amb un humor molt característic i inimitable. Showman, mag, còmic, expert a crear un tipus de màgia no convencional en què la rialla es produeix precisament per la situació a la qual s’arriba.

  

 

  

Després que els seus trucs hagin deixat bocabadats Tom Hanks, Tom Cruise, Will Smith, Fernando Alonso, Denzel Washington o Rafa Nadal a la televisió, ara traspassa la pantalla per arribar al teatre amb un espectacle de màgia còmica. El diumenge, a les 19.00 hores, serà el torn d’Anthopny Blake. Considerat el millor mentalista de l’Estat (premiat amb el Dunninger Memorial Award 2003), presenta el seu espectacle ‘Más allá de la imaginación’, un resum de la seva trajectòria: més de 30 anys de màgia de la ment. Amb una posada en escena propera i interactiva, en què l’espectador marca el ritme dels temps, i amb un clima intimista i misteriós, Blake s’endinsa en la ment dels assistents sense que se n’adonin.

Comentaris

envia el comentari