Catalunya Diari

El Festival de Música Antiga dels Pirineus arriba a la novena edició

La principal novetat és la presència de Flandes com a país convidat

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El pròxim 5 de juliol, el Festival de Música Antiga dels Pirineus donarà el tret de sortida a la seva novena edició amb alguns dels solistes i grups de música antiga més prestigiosos del moment. Per a aquesta nova edició, el FeMAP té programats 53 concerts en diversos municipis repartits entre Catalunya, Andorra i França amb un total de 21 programes musicals diferents i la participació de més de 200 intèrprets.

La principal novetat és la presència de Flandes com a país convidat, el que suposarà que gairebé una vintena dels concerts del festival estiguin protagonitzats per músics flamencs amb 7 programes diferents. Enguany, es comptarà amb una inauguració de luxe de la mà de l'Ensemble FlandriaePyrenaei, un encàrrec del FeMAP en col·laboració amb el Centre AMUZ d'Anvers i amb una fusió de músics flamencs i catalans que s'uneixen per interpretar obres de compositors flamencs i catalans del barroc.

Es podrà escoltar el dia 5 de juliol a la Seu d'Urgell

Aquesta innovadora creació es podrà escoltar el dia 5 de juliol a la Seu d'Urgell, l'endemà a Puigcerdà i finalment el dia 7 a Pesillà de la Ribera, i posteriorment a Anvers el mes de novembre, a més d'altres actuacions que s'estan gestionant. Altres concerts destacats són el que realitzarà el Cor de Cambra del Palau de la Música juntament amb La Caravaggia que actuaran a Tremp, Riner i la Seu d'Urgell a mitjans de juliol o Ensemble O Vos Omnes que interpretaran Epistulae ad Sagittarium que es podrà veure a Berga i a Salàs del Pallars.

El festival arribarà a 36 municipis repartits per les comarques de la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Berguedà, el Ripollès, el Solsonès, Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, i el Pallars Sobirà, a més dels concerts que tindran lloc al Principat d'Andorra i França (a la comarca del Rosselló).

Enguany, es comptarà amb l'adhesió del municipi de Camprodon, on hi haurà un únic concert a l'església de Sant Cristòfol, declarada bé cultural d'interès nacional, situada a la població de Beget. El FeMAP es manté com el festival més extens en el camp de la música antiga a Europa, i continua apostant per concerts i músics d'alta qualitat combinats amb els valors del patrimoni cultural, tot fomentant el turisme a les comarques implicades oferint visites guiades en gairebé cada concert amb el preu de l'entrada.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari