Catalunya Diari

El Festival internacional Musiquem Lleida s'amplia amb més activitats paral·leles

També allarga dos dies la seva durada i aquest any incorporarà presentacions literàries vinculades al món de la música

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El 'Més Musiquem', el cicle d'activitats paral·leles del festival internacional Musiquem Lleida, allarga dos dies la seva durada i aquest any també incorporarà presentacions literàries vinculades al món de la música. El 'Més Musiquem' se celebrarà enguany de l'1 a l'11 d'octubre i també acollirà documentals, col·loquis, cinema i música.

La consolidació del 'Més Musiquem' és una de les novetats de la XIV edició del festival internacional Musiquem Lleida, que s'ha presentat aquest dimarts al restaurant L'Espurna de Lleida, i que tindrà lloc el cap de setmana del 4 al 6 d'octubre pels carrers de Lleida i oferirà una desena de propostes artístiques amb la música com a eix central.

Les accions s'inicien el dimarts 1 d'octubre al Funatic

Les accions s'inicien el dimarts 1 d'octubre al Funatic a les 19.00 hores amb la presentació de 'Dantza', un documental musical que, mitjançant danses basques i tota la simbologia que recullen, compon una història sobre el cicle de la vida i l'evolució de l'home. Després de la projecció, hi haurà un col·loqui a càrrec de Mireia Guivernau de l'Esbart Dansaire Sícoris. El dimecres 2 d'octubre a les 19 hores, l'Institut d'Estudis Ilerdencs acollirà la presentació de llibre 'El pianista cec', escrit per David Puertas. La presentació la farà el musicoterapeuta Josep Maria Porté.

El dijous 3 d'octubre, la sala Funatic projectarà 'El amor y la muerte. Historia de Enrique Granados', un documental que recrea la història apassionant i tempestuosa del compositor Enric Granados a la Barcelona de finals del segle XIX i principis del XX, els seus viatges a Madrid, París i Nova York, la lluita per la vida i els primers triomfs. Posteriorment, se celebrarà un col·loqui a càrrec de Lluís Herrera. El dissabte 5 d'octubre a les 13 hores, el vestíbul del supermercat Sunka de la cadena Plusfrec serà l'escenari de l'actuació tradicional i concert de la Coral Infantil Shalom.

El diumenge 6 d'octubre, l'activitat es trasllada a la Fundació Sorigué, on a partir de les 11.00 hores s'ha organitzat una visita a l'equipament, que finalitzarà amb un concert. El dimarts 8 d'octubre, el Funatic oferirà el documental 'Yuli', que explica la vida del ballarí cubà Carlos Acosta. Acosta va ser el primer ballarí negre que ha interpretat alguns dels papers més famosos del ballet, originàriament escrits per a blancs, en companyies com el Houston Ballet o el Royal Ballet de Londres (on va ser primer ballarí durant més de quinze anys). El col·loqui posterior estarà dirigit per Carme Valls, directora de la Coral Shalom, i Rosa Maria Sánchez de l'Espai Dansa.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

La literatura s'incorpora al Més Musiquem

La literatura s'incorpora al Més Musiquem d'enguany el dimecres 9 a la llibreria Caselles. Allà es presentarà el llibre 'Inventari. La música folk als Països Catalans entre el franquisme i el Tradicionàrius' de Ferran Riera. La presentació anirà a càrrec de David Esterri ('Lo Pardal Roquer').

El dijous 10 a les 18.30 hores, el supermercat Sunka oferirà un taller de cuina presentat pel restaurant L'Alzumar. El mateix dijous a les 20 hores, les activitats es traslladen a la Sala Funatic, que projectarà el documental, 'Amazing Grace', una peça recuperada i amagada durant molts anys que recull l'actuació d'Aretha Franklin en una església de Los Angeles. El col·loqui posterior anirà a càrrec de la directora de la Coral Shalom, Carme Valls i del músic David Esterri. Els actes finalitzaran el divendres 11 d'octubre a les 18 hores a la llibreria La Sabateria, amb 'Música dins dels llibres'.

Solistes, grups instrumentals i corals internacionals

La XIV edició de Musiquem Lleida comptarà amb la participació de solistes, grups instrumentals i corals internacionals i de la resta de l'Estat de gèneres que abasten des del Renaixement, el Barroc, el Classicisme, la música romàntica, la contemporània, la tradicional, el jazz, el gospel, l'experimental i els espectacles musicals adreçats als infants. L'objectiu és acostar la música al carrer.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari