Catalunya Diari

El Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! d'Alcoletge aposta per artistes internacionals i consagrats

La setena edició oferirà 34 actuacions de 17 companyies i per primera vegada un dels espectacles serà itinerant

La setena edició del Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!!, d'Alcoletge aposta enguany per artistes internacionals i consagrats. I és que, tal com ha destacat el director artístic del festival, Magí Valls, «un 80% dels pallassos que actuen al Buuuf!!!, han estat premiats i compten amb diversos reconeixements». «És un luxe tenir artistes d'alt nivell, com per exemple Gorka Ganso, director del Festival Tapaklown de Durango, que fa una preestrena del seu espectacle 'Babo Royal'», ha afegit. El certamen, que se celebrarà del 13 al 15 d'abril als carrers i places d'Alcoletge, acollirà un total de 34 actuacions de disset companyies, amb un marcat caràcter internacional, tal com s'ha explicat en la presentació que ha tingut lloc aquest dimecres al migdia a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), a Lleida. L'edició d'enguany incorpora per primera vegada un espectacle itinerant: «Pere Hosta». A més, la participació femenina serà àmplia, amb pallasses com Pepa Plana, Marieta Voltereta o La Bleda.

Foto de família dels organitzadors i alguns dels participants al Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! d'Alcoletge
Foto de família dels organitzadors i alguns dels participants al Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! d'Alcoletge | LleidaDiari.cat

D'entre les companyies que actuaran a Alcoletge destaquen també Los Barlou, Los Excéntricos, o Chacovachi, «considerat un dels millors pallassos de carrer, i alhora, un dels més desconeguts», ha explicat Valls. De fet, Chacovachi, a més de la seva actuació, farà una 'masterclass' i un taller de pallasso i bufó de carrera per a professionals. Altres artistes destacats que participaran al Buuuf!!!, són Black & Blue, Catastrofer, la Companyia Barré, la Companyia Passabarret o El sobrino del Diablo. El festival manté la tradició de conservar artistes de l'edició anterior. En aquesta ocasió són Wilbur i la companyia lleidatana La Cremallera. 

Tortelini, el pallasso més jove de les Terres de Lleida, actua durant la presentació de la setena edició del Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!!
Tortelini, el pallasso més jove de les Terres de Lleida, actua durant la presentació de la setena edició del Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! | LleidaDiari.cat

 

La presència local es completa amb Tortelini, el pallasso més jove de les Terres de Lleida. A Alcoletge, hi conviuran durant tres dies companyies de Catalunya, el País Basc, Argentina, Mèxic i França. El certamen està distribuït en set espais: Carrer (on es faran els espectacles itinerants, jocs, parades del mercat firaire i els 'food trucks'), Amfiteatre (ubicat en l'anomenat Tossal dels Morts), Plaça Països Catalans, Pavelló, Carrer Nou, Sala d'Actes de l'Ajuntament i La Carpa. El Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!!, amplia la seva oferta lúdica amb 'jocs gegants', una proposta per a tota la família, en la qual es fomenten els valors humans dels jocs tradicionals. 

Paral·lelament, l'Ajuntament d'Alcoletge ha organitzat un concurs de fotografia (amb paper i per Instagram) i anima als participants del Buuuf!!!, a sumar-s'hi. El festival, organitzat per l'Ajuntament d'Alcoletge, compta amb el suport de la Diputació de Lleida i l'IEI i està adreçat a tots els públics i als professionals del món del clown. L'objectiu del Buuuf!!! és donar a conèixer la cultura dels pallassos i bufons. Tots els espectacles del festival, així com la resta d'activitats programades, són d'entrada lliure i al final els artistes passen la gorra, un dels signes d'identitat del festival. Així, «el públic ajuda a fer perdurar el festival amb les seves aportacions. Es pot dir que és una fórmula mixta de finançament, una simbiosi entre sector públic i privat», conclou el director artístic.


Comentaris

envia el comentari