Catalunya Diari

El Festival de Pallassos Buuuf!!! d’Alcoletge acollirà fins a 27 funcions

L’actor i còmic italià Leo Bassi, Jango Edwards, i la presència femenina, amb l’artista argentina Jimena Cavalleti, la pallassa catalana Marta Renyer i la nord-americana Laura Herts, algunes de les estrelles destacades

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La 8a edició del Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! d'Alcoletge acollirà 19 espectacles i 27 funcions entre el 12 i el 14 d'abril. Durant el cap de setmana, els carrers d'Alcoletge s'ompliran de pallassos, bufons, artistes i espectacles de carrer. En aquesta edició es potencien els espectacles d'adults i les activitats paralel·les, com una exposició fotogràfica per commemorar els 5 anys del Festival a Alcoletge, i els jocs de fusta familiars que oferirà la companyia lleidatana Festa i Fusta.

El Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! d'Alcoletge s'ha presentat avui a l'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) de Lleida amb la presència de la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, l'alcaldessa d'Alcoletge, Maria Lluïsa Prat i el director artístic del festival, Magí Valls. Durant la presentació, el pallasso Javier Ariza ha realitzat una petita actuació.

L'actor i còmic italià Leo Bassi, considerat uns dels millors bufons del món, serà el cap de cartell i actuarà el divendres 12 d'abril a les 21.15 i a les 22.15 hores a l'escenari de la Carpa. El còmic presentarà el seu espectacle 'Best of Bassi, on fa un repàs dels moments més destacats dels seus últims deu anys de carrera.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Destaca que la presència femenina

El director artístic del festival, Magí Valls, destaca que la presència femenina es visualitzarà en l'artista argentina Jimena Cavalleti, la pallassa catalana Marta Renyer i la nord-americana Laura Herts, considerada una de les pallasses més importants del món. 'A Duo', l'espectacle de The Buuufing Boys (Boni & Dani) serà l'encarregat d'inaugurar el 8è Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! d'Alcoletge.

L'actuació es durà a terme el divendres 12 d'abril a les 18 hores al carrer Nou. Aquest espectacle compta amb la presència del director artístic del Festival Internacional de Pallasos de Cornellà, en Jordi Juanet 'Boni'. El mateix divendres, l'escenari de la Carpa acollirà a les 19.30 hores la preestrena d''En els núvols', el segon espectacle del Pallasso Tortelini, que amb només 16 anys és el pallasso més jove de Catalunya. L'obra està dirigida per Magí Valls, director artístic del Festival.

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

Marieta Voltereta de Reus

Durant tota la jornada, la pallassa de Reus, Marieta Voltereta, sorprendrà els espectadors amb el seu espectacle itinerant 'El camerí fantàstic'. La varietat de propostes que ofereix el Buuuf!!! es constatarà el dissabte dia 13 a les 12.30 al carrer Nou. Allà, la Companyia Kicirke presentarà 'Comediante', un espectacle de circ, música i comèdia amb una estètica clàssica i elegant i una posada en escena contemporània.

A l'escenari del Pati de les Escoles, Mortelo & Manzani representaran el dissabte 13 a les 13 hores l'espectacle 'Absurditties, un 'show' sense paraules que s'expressa a través del llenguatge universal del clown i que està ple de música en directe i humor absurd. Al carrer Nou, David Morales Díez presentarà a les 13.30 hores 'Capitan Maravilla', un espectacle unipersonal de petit format i apte per a tots els públics, en què es fusionen tècniques de circ amb l'humor. A les 14.30 hores a la Carpa, Marta Renyer presenta de manera individual, 'Bon dia', on parla des del llenguatge del pallasso clàssic de la nostra quotidianitat i de com deixem envair el nostre món interior per les notícies de l'exterior.Malabars i màgia.

'Afina Serafina'

'Afina Serafina' combina clown, música en directe, malabars i màgia. És l'espectacle d'Anna Confetti, que es podrà veure el dissabte 13 a les 18.30 hores a la Carpa. Allà es barregen els instruments de veritat que semblen de joguina amb els instruments de joguina que semblen de veritat.

La nit de dissabte, les representacions es traslladen a la Sala d'Actes. Allà, a les 20.45 i a les 22.45 hores, Jango Edwards i Johnny Melville, dos pallassos que formen part del grup d'artistes que van revolucionar a la dècada dels 70 el món del pallasso a Europa, escenifiquen 'The King meets the President'. En el mateix escenari, a les 21.30 hores, Laura Herts, una artista nord-americana especialitzada en el mim i clown, oferirà l'obra 'Queen of Herts'. La jornada de dissabte finalitza amb una sessió golfa a la Carpa a partir de les 23.30 hores.

Comèdia de carrer

L'Amfiteatre acull diumenge a les 11.30 hores 'Antes es mejor', una comèdia de Javier Ariza, creada en col·laboració i residència amb el Circ Cric i estrenada l'any 2016. 'La gran A... ventura (història d'un pallasso)', premiada com a Millor Espectacle a Castella-la Mancha l'any 2012, és l'obra que el pallasso, clown, bufó i 'showman' Marcel Gros, representarà el diumenge 14 a les 12.15 hores al carrer Nou. Un espectacle autobiogràfic farcit d'humor i imaginació.

Claret Papiol, pallasso, actor i pedagog, cofundador del Circ Cric i de Germans Poltrona i Nas d'Or del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà 2018, oferirà 'Sóc un pallasso', la llegenda de l'August, el primer pallasso que va existir sobre la Terra. Papiol actuarà al Pati de les Escoles el diumenge a les 12.45 hores.

Al migdia de diumenge, els pallassos de la companyia Clownbaret reprenen el maquillatge i intercalen números propis amb alguns gags de circ de més de 70 anys, que adapten al llenguatge de la companyia per posar-los de rigorosa actualitat, amb l'espectacle '¡Clównbate!'. Es podrà veure a les 13.15 hores a la Carpa. Durant tot el dia, la companyia Toc Toc Théâtre, especialitzada en el teatre gestual i clown, escenificarà 'L'atracció', on l'humor barrejarà la vida social i l'íntima.

Cloenda amb clown i circ

José Luis Redondo, un dels components de la companyia La Mano Jueves, serà l'encarregat de tancar la 8a edició del Festival de Pallassos i Bufons a la gorra Buuuf!!! d'Alcoletge amb ' Ricky, el profesor de tenis'. En l'espectacle de petit format, combina el clown amb tècniques de circ. La cloenda serà el diumenge a les 18 hores al carrer Nou.


Comentaris

envia el comentari