Catalunya Diari

El Festival Poesia Lleida 2022 homenatja Guillem Viladot

La Paeria i l’IEI organitzen aquest festival poètic

El Festival Poesia Lleida 2022, que se celebrarà del 21 al 23 de març, homenatjarà Guillem Viladot. L'aforisme de l'autor agramuntí 'Som nomenclatura de silencis. Qui, al bell mig?' presidirà el programa d'enguany per celebrar simbòlicament el centenari del seu naixement i es recordarà la figura de dos altres autors coetanis, Joan Fuster i Gabriel Ferrater.

La Paeria i l'IEI organitzen aquest festival poètic que compta amb un total de 8 actes que se celebraran al Cafè del Teatre, llevat de l'acte inicial, que es durà a terme a la seu de l'Escola d'art Leandre Cristòfol. El Festival Poesia Lleida, que està comissariat per Àngels Gregori i Anton Not, se celebra en aquestes dates atès que estan vinculades amb la commemoració del Dia Mundial de la Poesia. L'edició d'enguany compta amb la participació d'una trentena de poetes, intel·lectuals i artistes de procedència diversa del territori català i espanyol.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge del cartell de la Poesia Lleida 2022
El Festival Poesia Lleida 2022 homenatja Guillem Viladot | LleidaDiari.cat

Programa Poesia Lleida 2022

Dilluns 21 de març

17.45 h L'Escola d'Art Leandre Cristòfol acull l'acte inicial del Festival en commemoració del Dia Mundial de la poesia: inauguració de la Mostra La mirada del poeta/l'escriptura del fotògraf, un diàleg entre poemes d'autors lleidatans i fotografies realitzades per alumnes i ex-alumnes de l'Escola d'Art Leandre Cristòfol (C. La Palma 12). La mostra estarà vigent fins al 22 d'abril.

19 h. Al Cafè del Teatre de l'Escorxador. Més enllà de les paraules amb els poetes Francesc Parcerisas, Teresa Pascual i Josep Maria Sala-Valldaura.

20 h Al Cafè del Teatre de l'Escorxador. Recuperem la realitat. Celebrem Guillem Viladot . Diàleg entre Manuel Guerrero i Teresa Ibars conduït per Pau Minguet. Lectura de poemes a càrrec de Montse Gort.

Dimarts 22 de març

18 h Al Cafè del Teatre. La festa del poema amb els poetes Laia Martínez, Gonzalo Escarpa i Eduard Batlle

19 h Al Cafè del Teatre. El combat dels poemes amb els poetes Pol Guasch i Maria Sevilla

20 h Al Cafè del Teatre. Revisitant l'escriptor de Sueca. Celebrem Joan Fuster. Diàleg entre Joan Francesc Mira i Enric Sòria conduït per Carme Vidal-Huguet. Lectura de poemes a càrrec de Josep Pedrals

Dimecres 23 de març

18 h Al Cafè del Teatre. Les primeres veus amb els poetes Núria Contreras, Joan Deusa, Carla Fajardo i Anna Gas. Intervencions musicals: Col·lectiu Free't

19.30 h Al Cafè del Teatre. Suau vellut de silencis i mots. Celebrem Gabriel Ferrater. Diàleg entre Sam Abrams, Jordi Cornudella i Marta Pessarrodona conduït per Andreu Gomila.

Poesia Lleida a les aules

A més de la confecció d'un dossier de l'obra poètica de Guillem Viladot a disposició al micro-site del festival (poesialleida2022.paeria.cat), Amat Baró visitarà alguns centres de secundària de la ciutat per dinamitzar una sessió de lectura de poemes de Guillem Viladot.

Tots els actes del Poesia Lleida 2022 són gratuïts i tenen una naturalesa híbrida, ja que es podran seguir en streaming per facilitar al màxim l'accés virtual de públic. Tots els actes seran, igualment presencials, atenent la normativa sobre les mesures del Covid vigents quan se celebri el festival. No caldrà reserva prèvia, tot i que si calgués s'actualitzaria aquest punt en el micro-site corresponent.


Comentaris

envia el comentari