Catalunya Diari

Festuc Teatre representarà el primer espectacle de titelles a Catalunya amb públic presencial

S'emmarca dins la Festa Major de Sta. Quitèria i queda reservada als empadronats del municipi

Cartell de l'esdeveniment
Festuc Teatre representarà el primer espectacle de titelles a Catalunya amb públic | LleidaDiari.cat

La companyia de teatre familiar Festuc Teatre representarà en viu el seu espectacle 'La Mongetera Màgica' el pròxim 21 de maig a les 12.00 hores al camp de futbol del municipi on radica, Corbins. La programació, feta amb la col·laboració, complicitat i compromís de l'Ajuntament, es converteix doncs en la primera funció de titelles que es durà a terme amb públic presencial a Catalunya dins la Fase 1, des de l'Estat d'Alarma.

S'emmarca dins la Festa Major de Sta. Quitèria i queda reservada als empadronats del municipi. Amb aquesta proposta, ambdues entitats volen encoratjar a seguir l'exemple, apostant més que mai pel públic familiar.

#LaCulturaTambéCura

En comunicat a les xarxes socials, i sota el hashtag #LaCulturaTambéCura Pere Pàmpols i Íngrid Teixidó, directors de la companyia, reivindiquen que en Fase 1 es reprogrami el teatre d'acord amb el que decreta el BOE. «Necessitem que les arts escèniques en viu tornin i tothom sigui responsable: Públic, Adults i Programadors. D'una banda hem de seguir les mesures sanitàries establertes pel dia a dia de la representació i d'altra banda en la responsabilitat que tenim les entitats públiques i les companyies de tornar a fer teatre en directe amb públic. El públic, sobretot el familiar, després de tant de temps tancat necessita tornar a veure propostes artístiques reals, en directe, com abans de la Covid-19, doncs la cultura també cura».

L'espectacle es durà a terme en exteriors, al camp de futbol en tant que és l'espai municipal que millor garanteix la seguretat. L'escenari es situarà al centre per poder controlar els accessos i evitar aglomeracions. Tot i que el BOE permet l'assistència de 400 espectadors, els organitzadors opten per un aforament màxim de 112 persones. Les entrades es vendran prèvia reserva per telèfon a l'Ajuntament i els accessos i sortides es faran de forma esglaonada. El públic estarà distribuït en grups familiars amb cadires per a 4 persones, preveient-se també la possibilitat d'augmentar-les per a famílies nombroses. Cada unitat familiar estarà separada de la resta pels 2 metres exigits i l'ús de la mascareta serà obligatori durant tota la funció.

La funció es podrà veure online per a la resta de públic

L'endemà, 22 de maig a les 18.00 hores, la funció es podrà veure online per a la resta de públic que no haurà pogut assistir-hi presencialment, «perquè ningú quedi exclòs per les restriccions sanitàries, però tenim clar que el teatre online sempre serà un complement i mai un substitutiu». Com tot el sector, la gira programada a Catalunya i tot l'Estat l'Espanyol ha estat aturada, i tal sols un 30% aproximadament està reprogramada entre tardor i 2021, essent les funcions escolars les que més bloquejades estan. 

El dia d'avui es tracta de la incertesa d'unes 80 actuacions que suposen una manca d'ingressos d'uns 120.000 euros, sense que la companyia hagi empès cap Erto a les seves treballadores. Durant el confinament, Festuc Teatre ha engegat accions com difondre online i gratuïtament l'espectacle en gira 'Adeu Peter Pan', i la producció del vídeo difós a xarxes de la llegenda de Sant Jordi amb els nens i nenes de Corbins confinats, com a titellaires i narradors.

La companyia de titelles i actors, radicada a Corbins, va ser fundada a Lleida el 2003

La companyia de titelles i actors, radicada a Corbins, va ser fundada a Lleida el 2003 per Íngrid Teixidó i Pere Pàmpols amb el propòsit de representar espectacles que arribin emocionalment als espectadors tinguin l'edat que tinguin, aportant un lligam molt fort entre música, narració i interpretació. Amb el darrer espectacle, 'Adéu Peter Pan', la companyia ha fet més 250 actuacions i ha guanyat premis com el Feten 2019 de Gijón a la millor proposta escènica, el Millor espectacle infantil al festival de Ciudad Rodrigo, i ha estat candidat a Premios Max.


Comentaris

envia el comentari