Catalunya Diari

Abril Capdevila, de l'IES Joan Solà de Torrefarrera, guanya el premi territorial de Lleida de Ficcions 2019

Un total de 13 joves de la demarcació van arribar a la final del concurs literari entre els més de 3.800 alumnes que s’han presentat a l’11a edició de 'Ficcions, l'aventura de crear històries'

Abril Capdevila recollint el primer premi de l'11 edició del concurs 'Ficcions'.
Abril Capdevila recollint el primer premi de l'11 edició del concurs 'Ficcions'. | LleidaDiari.cat

Abril Capdevila, alumna de l’IES Joan Solà, situat a la població de Torrefarrera, és enguany la guanyadora del Premi Territorial de Lleida de l'11a edició del concurs literari 'Ficcions, l'aventura de crear històries'. La jova vencedora, qui va presentar un relat titulat 'Vinyet', va rebre com a premi uns auriculars sense fil, en una acte que va tenir lloc el passat 21 de maig a CaixaForum Barcelona. 

En total, 215 joves provinents de 24 centres educatius de la demarcació de Lleida van participar a l’11a edició del concurs. D’aquests, 13 alumnes de secundària i batxillerat van aconseguir arribar a la final. Tanmateix, al lliurament de premis també es va fer un reconeixement al professorat, on Alba Reñé de l’IES Marius Torres de la ciutat de Lleida va quedar finalista.

De les 164 històries finalistes, el Premi de Ficcions 2019, guardonat amb un iPhone per cada membre del grup, ha recaigut en el grup Parabatais, integrat per Julieta Iriarte, Zaira Pérez i Emma Villarejo, de l’Institut de Sant Andreu de la Barca, pel seu relat '1944'. El jurat, format per experts dins del món literari i cultural, ha considerat que la història mereixia el primer premi «per la traça narrativa i el domini del tempo literari, i sobretot per una habilitat absolutament fora del comú d'alternar fins a tres plans narratius: el real i el de les cartes, al seu torn desdoblat en el present i el passat. Un veritable exercici de funambulisme literari molt ben resolt i ple de suspens».

El concurs 'Ficcions, l’aventura de crear històries' és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. L’AMIC representa a més de 350 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori, entre les quals també s'hi troba LleidaDiari.cat.

215 joves provinents de 24 centres educatius de la demarcació de Lleida van participar a l’11a edició del concurs.
215 joves provinents de 24 centres educatius de la demarcació de Lleida van participar a l’11a edició del concurs. | LleidaDiari.cat

 

Finalistes d’honor de Lleida:

- Grup desastre al quadrat de l’Escola Vedruna Balaguer.

- Grup irisabril32 de l’IES Marius Torres de Lleida.

- Grup lainu de l’IES Marius Torres de Lleida.

- Grup Lluc i Àssua del SES Morelló.

- Grup Maria Riera del Col·legi Maristes Montserrat de Lleida.

- Grup pau Ortiz de l’IES Ciutat de Balaguer.

- Grup Sança Bagué de l’IES Canigó d’Almacelles.

- Grup txflix de l’IES l’Olivera de La Granadella.


Comentaris

envia el comentari