Catalunya Diari

Filmin rebrà el Premi Ángel Fernández-Santos de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

El festival reconeix també l’historietista Horacio Altuna amb el Premi Talent Llatí

Els fundadors de la Plataforma Filmin
Els fundadors de la Plataforma Filmin | LleidaDiari.cat

La 25a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya ha guardonat la plataforma de vídeo Filmin amb el Premi Ángel Fernández-Santos. Un guardó que porta el nom del desaparegut crític cinematogràfic i que reconeix la tasca informativa i professional de la plataforma per apropar el cinema al públic. 

Filmin recollirà el guardó el proper 6 de juny en la cerimònia inaugural de la Mostra, on també es veurà reconeguda la tasca de l'historietista Horacio Altuna, Premi Talent Llatí d'aquesta edició en reconeixement de la tasca de professionals llatinoamericans en el món de la cultura.

  

La Mostra vol reconèixer en aquesta edició la labor de Filmin, la plataforma de vídeo a demanda fundada l'any 2007 i que està centrada en el cinema independent i d'autor. 

Fundada per alguns dels principals productors, distribuïdors i exhibidors espanyols de cine

Fundada per alguns dels principals productors, distribuïdors i exhibidors espanyols de cine com El Deseo (Pedro i Agustín Almodóvar), Tornasol (Gerardo Herrero), Wanda Visión (José María Morales), Vértigo (Wild Bunch), Avalon Distribución, Golem Distribución, Versus Entertainment i Cameo Media. Anteriorment, la plataforma ja havia estat reconeguda amb el Premi Ciutat de Barcelona o el Premi Tenencias del diari 'El Mundo'.

Tal i com recorden des de la Mostra, Filmin va ser la primera empresa a l'Estat en oferir serveis de subscripció (SVOD), en desenvolupar una aplicació per a iPad i iPhone, en oferir 'streaming' en alta definició o en crear festivals de cine en línia. Actualment ofereix més de 10.000 títols als seus usuaris. També és un dels socis fundadors d'EuroVOD, la primera Associació Europea de Cine Online que està desenvolupant les eines i els mecanismes necessaris per crear una plataforma única, que és absolutament essencial per tal de garantir el futur del cine europeu.

Horacio Altuna, geni del còmic

Premi Talent Llatí d'aquesta edició de la Mostra, Horacio Altuna (Argentina, 1941) és un dels grans noms del món del còmic, reconegut internacionalment per la seva obra, amb títols com 'El Loco Chávez' o 'Las puertitas del Sr. López'. El creador d'historietes i il·lustrador, "geni" del gènere segons el festival de Lleida, ha rebut diversos guardons al llarg de la seva carrera, entre ells, el Gran Premi del Saló Internacional del Còmic de Barcelona l'any 2004.

Horacio Altuna, Premi Talent Llatí
Horacio Altuna, Premi Talent Llatí de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari