Catalunya Diari

Final lleidatana al concurs per triar el monument favorit de Catalunya

Final lleidatana al concurs per triar el monument favorit de Catalunya| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

El concurs per triar el monument favorit de Catalunya, impulsat per les revistes Descobrir i Sàpiens, té final lleidatana entre el Turó de la Seu Vella i l’església romànica de Sant Climent de Taüll. En aquests moments el monument de la capital lleidatana té un lleuger avantatge sobre el de la Vall de Boí.

Fins el proper 18 de maig al migdia, totes les persones que es registrin a les pàgines web d’ambdues revistes podran votar pel seu monument favorit. Els participants a les votacions opten a diversos premis relacionats amb el patrimoni i el turisme cultural de Catalunya i subscripcions a les revistes.

El Turó de la Seu Vella ha aconseguit, en les diverses fases del concurs, superar el Castell de Miravet i l’Amfiteatre de Tarragona. En la primera fase es proposaven 10 monuments finalistes: l'amfiteatre romà de Tarragona, el jaciment d'Empúries, l'església de Sant Climent de Taüll i el romànic de la Vall de Boí, el monestir de Santes Creus, el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, el castell de Miravet, el Palau de la Música Catalana, el Turó de la Seu Vella de Lleida, la Sagrada Família i el call jueu de Girona. En aquesta fase classificatòria, el Turó de la Seu Vella va quedar en primera posició amb un total de 11.859 vots, molt per davant de la resta de competidors i només seguit molt d’aprop per Sant Climent de Taüll que va obtenir 11.665.


Comentaris

envia el comentari