Catalunya Diari

FiraTàrrega recupera la presencialitat amb 50 espectacles i quatre grans espais a l'aire lliure

Una companyia francesa estrenarà al certamen una proposta sobre el fons marí que caldrà seguir des de dins una piscina

FiraTàrregarecupera el seu format presencial i celebrarà la seva 40a edició amb una cinquantena d'espectacles que tindran lloc entre el 9 i el 12 de setembre. Gairebé un 70% de la programació es durà a terme a l'exterior en quatre grans espais delimitats i amb un control d'aforament. Pel que fa a la zona d'acampada, només estarà operativa per a autocaravanes, amb reserva prèvia i control d'accés. 

Així doncs, es posaran a la venda unes 25.000 localitats, on, per un preu que variarà entre dos i cinc euros, es tindrà accés a un parell o tres de propostes que es facin en una determina franja horària.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En una d'aquestes anomenades «ciutats», el compositor francès Pierre Sauvageot, farà l'estrena internacional de «Water Music». Aquest concert de música sobre el fons marí, s'haurà de seguir en banyador i dins d'una piscina.

Imatge promocional de l'espectacle que es podrà veure a Tàrrega
El Centre de Titelles de Lleida portarà una obra a FiraTàrrega. | LleidaDiari.cat

Espectacles de pagament per evitar l'absentisme

L'alcaldessa de Tàrrega i presidenta del Consell d'Administració de FiraTàrrega, Alba Pijuan, ha destacat el fet que el certamen es pugui tornar a celebrar presencialment després que la pandèmia ho impedís l'any passat. En aquest sentit, ha explicat que tot i que el concepte de l'esdeveniment és el de congregar multituds, enguany hi haurà una «transformació» per poder-lo adequar a les mesures de seguretat tot seguint els protocols necessaris. Aquestes mesures han de permetre, «tenir control de la ciutat».


D'altra banda, la directora executiva de FiraTàrrega, Natàlia Lloreta, ha detallat que el canvi que més es notarà és el de la programació de carrer, ja que el gruix estarà concentrat en quatre grans espais: les ciutats Trepat, Reguer, Piscines i el pati de l'Escola Àngel Guimerà. En aquest sentit, ha explicat que s'ha optat per fer tots els espectacles de pagament per controlar millor l'aforament i evitar l'absentisme.
 

A més a més, la directora artística de FiraTàrrega, Anna Giribet, ha assegurat que la covid-19 no ha aconseguit treure'ls «il·lusió i energia» i ha detallat que de la cinquantena d'espectacles previstos hi haurà divuit que són estrenes. A més, unes altres 23 són propostes que han format part del programa de suport a la creació entre els anys 2020 i 2021.


De les 50 companyies participants, 35 són catalanes (9 de la demarcació de Lleida), 10 més de la resta de l'Estat i 5 de l'àmbit internacional. La directora artística de FiraTàrrega també ha afirmat que s'ha apostat per fer del primer dia de fira una «jornada inaugural» més global, on s'hi programaran una desena d'espectacles.

El lema de la 40a edició és «habilitar l'espai», amb la idea de fer visible el carrer com a espai comú i punt de trobada. Des de l'organització es recomana planificar prèviament el recorregut i reservar les entrades amb antelació.


Diverses propostes

Entre les diverses propostes en destaquen, entre altres, noms com Àngel Duran amb la seva peça de dansa 'Papillon'; el Centre de Titelles de Lleida amb la seva balena itinerant 'Kujira'; les valencianes de la companyia Maduixa amb la seva dansa sobre xanques i presentant la peça 'Migrare'; la companyia Moveo, amb la peça 'Echoes' que barreja teatre, dansa i acrobàcia; els targarins Emilia Gargot amb la peça 'Container' que tracta sobre l’odi a les xarxes socials; o Sandal Produccions amb 'Animalia Inc.' On es reflexiona sobre la preeminència de l’espècie humana sobre la resta de criatures del planeta.Una de les novetats serà la peça transmèdia d’Indi Gest, que es podrà seguir sense un escenari predeterminat i a partir de la interacció amb el mòbil i la descàrrega d'uns àudios que aniran guiant a l'espectador


D'altra banda, per tal de commemorar els 40 anys de la fira, es projectarà un audiovisual a la plaça Major de Tàrrega que repassarà la trajectòria del certamen i fa un homenatge a la ciutadania, protagonista de l'esdeveniment des dels seus orígens.D'altra banda, el director de l'Institut Català de les Empreses Culturals, Miquel Curanta, ha explicat que un 86% de les companyies que són presents a la Llotja de professionals veuen «materialitzada» la seva participació en contractes, un 35% dels quals en projectes col·laboratius. Pel que fa al pressupost d'aquesta edició de FiraTàrrega, aquest és de 1.160.850 euros.


Comentaris

envia el comentari