Catalunya Diari

La Fira de Titelles de Lleida creix per celebrar la seva 30a edició

El certamen, que tindrà lloc el 3, 4 i 5 de maig, comptarà amb 31 companyies que oferiran 33 espectacles, dels quals quatre seran estrena absoluta

Els directors de la Fira de Titelles de Lleida
Els directors de la Fira de Titelles de Lleida, Elisabet Vallvé i Oriol Ferre, amb diferents autoritats, durant la presentació de la 30a edició del certamen, | LleidaDiari.cat

La Fira de Titelles de Lleida arriba enguany a la seva 30a edició i, per celebrar-ho, creix i augmenta fins a 127 les actuacions que s'hi podran veure, 26 més que l'any passat. El certamen, que tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de maig, comptarà amb la participació de 31 companyies, cinc més que en la darrera edició. Quinze són catalanes, vuit de la resta de l'Estat i vuit més internacionals, que oferiran 33 espectacles per als diferents públics dels quals quatre seran estrena absoluta, sis estrena a l'estat espanyol, i vuit s'estrenaran per primer cop a Catalunya.

També comptarà amb la presència d'uns 300 professionals, entre companyies, programadors i premsa. La fira, organitzada pel Centre de Titelles de Lleida i l'Ajuntament de Lleida, espera superar els 40.000 espectadors. La ciutat de Lleida tornarà a esdevenir els dies 5, 6 i 7 de maig l'epicentre del món dels titelles amb la celebració de la 30a Fira de Teatre de Titelles, que s'ha presentat aquest dijous.

El certamen comptarà enguany amb la participació de 31 companyies

El certamen comptarà enguany amb la participació de 31 companyies, cinc més que en la darrera edició, que oferiran 33 espectacles. En total, durant els tres dies es podran veure 127 actuacions, 26 més que en la darrera edició, per als diferents públics (infantil, familiar, juvenil i adult) en els 29 espais distribuïts arreu de la capital del Segrià, al carrer, en places o en teatres de la ciutat.

La codirectora de la Fira de Titelles, Elisabet Vallvé, ha tingut un record per als dos promotors del certamen, Julieta Agustí i Jaon-Ramon Vallvé, i ha explicat que aquest augment dels espectacles que es podran veure enguany vol ser un regal al públic, professionals, institucions, empreses i entitats que han fet possible la fira durant aquests trenta anys. El pressupost d'aquesta edició és de 196.900 euros, que aporten la Paeria, la Diputació de Lleida, Generalitat, Estat, a més de les empreses i entitats col·laboradores.

Enguany, l'organització ha rebut fins a 342 propostes d'espectacles, un nou rècord absolut, les quals sumades al centenar d'espectacles visionats pel Centre de Titelles de Lleida en diferents festivals, han permès confeccionar la programació. La fira segueix rebent companyies internacionals, fins a vuit en aquesta edició (procedents de França, Bèlgica, Holanda, Anglaterra, Alemanya i Canadà), mentre vuit són de la resta de l'Estat, i quinze catalanes, cinc de les quals són lleidatanes.

Divuit estrenes, quatre de les quals absolutes

Enguany, la fira oferirà fins a divuit estrenes, de les quals quatre són absolutes, tres d'aquestes a càrrec de companyies catalanes. Es tracta dels espectacles 'Atelier' de la companyia de les Avellanes Toc de Fusta; 'El Drac Manelic', de Galiot Teatre; 'Teatrets Mecànics', de Peus de Porc, i 'Conservando Memoria' de la companyia de la Rioja, El Patio Teatro. Al marge, la Fira de Titelles acollirà l'estrena absoluta de 'Fulles Ambulants', un projecte social de la companyia Ortiga on, a través de l'art, els contes i els titelles, vol fomentar un espai de convivència i difondre realitats silenciades per cooperar amb projectes d'ajuda humanitària.

El certamen també acollirà l'estrena a l'Estat de sis espectacles. Es tracta de 'Eh man hé, la mecànica del alma' de Zero en Conducta; ' Transfiguration', del francès Olivier de Sagazan'; 'Âme Nomade', de la canadenca Magali Chouinard; 'Ahoi', de la companyia alemanya TheatreFragile; 'Boucherie Bacul', dels belgues Pikzpalace; 'Whalley Range All Stars', de la companyia britànica Ye Gods. Així mateix, les fantàstiques criatures dels holandesos Merkel & Vannix també passejaran a Lleida per primera vegada a l'estat espanyol.

D'altra banda, 'Réquiem' de Kaos Teatro; 'Hubo', de El Patio Teatro; 'Jojo', de Borja Ytuquepintas; 'Jon Braun' d'Anita Maravillas; 'El Inolvidable viaje de Nana', del Café de les Artes Teatro; 'La luna en el jardín', de Teatro Silfo; 'El misterioso caso de Houdini y la habitación cerrada', del mag Nacho Diago, es podran veure per primer cop a Catalunya. La inauguració oficial de la fira tindrà lloc el divendres 3 de maig a les 21.30 hores a la Llotja amb l'espectacle 'Eh man he', la mecánica del alma' de la companyia catalana Zero en Conducta i coproduït amb la Fira de Titelles.


Comentaris

envia el comentari