Catalunya Diari

La Fira de Titelles de Lleida oferirà de forma virtual l'espectacle que havia d'obrir l'edició d'enguany

El certamen, previst inicialment pels dies 1, 2 i 3 de maig, celebrarà una edició especial el 8 de juliol

Imatge de l'espectacle Monsters dels holandesos DidaPaiva Company
El certamen, previst inicialment pels dies 1, 2 i 3 de maig, celebrarà una edició especial el 8 de juliol | LleidaDiari.cat

La Fira de Titelles de Lleida oferirà de forma virtual l'espectacle 'Monsters' dels holandesos DudaPaiva Company, producció que havia d'obrir l'edició d'enguany del certamen, prevista inicialment pels dies 1, 2 i 3 de maig. D'aquesta manera, petits i grans podran gaudir virtualment divendres i durant tot el cap de setmana de l'espectacle a través del canal de Youtube de la Fira de Titelles.

L'emergència sanitària va obligar l'organització a ajornar i reformular l'edició del 2020, que es concentrarà en un sol dia, el 8 de juliol, i en un mateix espai, la Llotja de Lleida. El certamen havia d'acollir l'estrena a la Península de 'Monsters' però DudaPaiva Company no podran ser present en aquesta edició especial que celebrarà enguany la fira.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Amb l'objectiu de mantenir viva l'espurna de la Fira de Titelles

Amb l'objectiu de mantenir viva l'espurna de la Fira de Titelles i com a prèvia a la celebració d'una edició «d'emergència», l'organització ha decidit presentar virtualment l'espectacle que havia d'inaugurar aquest divendres 1 de maig la 31a edició de la Fira de Titelles. La proposta s'adreça tant al públic, que any rere any dona suport al certamen, com als professionals del sector, amb la voluntat de mantenir un dels objectius principals de la fira que és el de ser una plataforma de mercat per a les companyies i professionals del sector de l'art dels titelles.

L'estrena de 'Monsters' tindrà lloc divendres a les set de la tarda a través del canal de Youtube de la Fira de Titelles però també estarà disponible durant tot el cap de setmana. Des de la Fira de Titelles, destaquen que l'espectacle dels holandesos DudaPaiva Company és un reflex del qual s'està vivint actualment en l'àmbit social, ja que «a través de la manipulació de grans titelles, combinada amb un fort treball corporal, on la dansa agafa també protagonisme, l'espectacle parla, explica i exposa les pors que té cadascú i que, per vèncer-les, cal conèixer-les i compartir-les».

Edició especial per l'emergència sanitària

La Fira de Titelles de Lleida celebrarà la seva 31a edició el dimecres 8 de juliol. Serà una fira d'«emergència» que, de manera «excepcional», concentrarà la programació en un sol dia i en un espai, el Teatre de la Llotja.

L'organització es va resistir a suspendre l'edició del 2020 de la Fira de Titelles, certamen de referència al sector del teatre de titelles i les arts escèniques, amb professionals vinguts d'arreu d'Europa i del món. Per això, ha apostat per redissenyar la fira amb l'objectiu de mantenir els dos pilars fonamentals del certamen, el professional i el de festa popular. L'organització treballa aquests dies a contrarellotge en els preparatius d'aquesta edició especial prevista pel 8 de juliol.


Comentaris

envia el comentari