Catalunya Diari

FiraTàrrega 2018 dissenya nou itineraris artístics per facilitar el recorregut als espectadors

Les entrades anticipades es poden comprar ja online

Imatge de l'espectacle inaugural de FiraTàrrega de la Compagnie Lucamoros
Imatge de l'espectacle inaugural de FiraTàrrega de la Compagnie Lucamoros | LleidaDiari.cat

FiraTàrrega ha dissenyat per aquesta edició nou itineraris artístics diferents per a segmentar el gruix de la programació i fer-la més accessible a l'espectador. Com ha explicat el certamen, aquests recorreguts artístics estan concebuts perquè els espectadors trobin els espectacles més adients per a gaudir al màxim de la Fira. Enguany els itineraris són nou propostes de menús gastronòmics. Les entrades anticipades es poden comprar en línia i funcionen amb el sistema hometicket per a tots els espais d'actuació.

Els preus de les sessions de pagament de FiraTàrrega 2018 oscil·len entre els tres i els dotze euros. Una de les novetats d'aquest any és el «Happy Welcome» amb el 50% de descompte en totes les entrades dels espectacles del dia 6 de setembre, primer dia de la Fira.

Els itineraris seran: «Gra fort» amb espectacles per a tothom; «Menú burgès» amb teatre de sala; «Menú Festa Major» amb espectacles d'entreteniment; «Menú força» amb arts del circ; «Menú infantil»; «Menú lleuger» amb dansa i arts de moviment; «Menú recomanat» confeccionat per gastronòmics de Recomana.cat; Menú vegà amb muntatges de política, feminisme i eco, i «Nouvelle cuisine» amb propostes contemporànies.

Canvi en la direcció artística 

Cal recordar que FiraTàrrega ha obert enguany la convocatòria del concurs per a la nova direcció artística del certamen. Les persones interessades tenien fins el passat 14 d'agost per presentar les seves candidatures, en les quals havien d'incloure un projecte artístic que s'adeqüi a la missió, valors i objectius de FiraTàrrega, a més d'altra documentació requerida. La nova direcció tindrà una durada màxima de cinc anys, tres anys inicials més dos anys renovables. Per a la resolució del concurs, que es durà a terme al mes de novembre –després de l'edició de FiraTàrrega 2018-, es crearà una comissió tècnica de valoració, que serà l'encarregada d'avaluar els projectes presentats.

L'actual director artístic de FiraTàrrega, Jordi Duran, acumula dues direccions artístiques, de quatre anys cadascuna. La missió i els objectius de la direcció artística són els de realitzar una programació artística que visualitzi i impulsi la creació escènica, especialment la de les arts de carrer; una programació que sigui atractiva per al mercat escènic facilitant la idea de hub internacional de contractació; fomentar el suport a la creació; impulsar la creació transnacional; fomentar la coproducció bilateral entre festivals, fires, mostres o altres espais d'exhibició; fomentar la formació en arts de carrer i també la presència de les arts de carrer al circuit escènic català i donar cabuda als discursos contemporanis, integradors, universals, cohesionadors i crítics.


Comentaris

envia el comentari