Catalunya Diari

FiraTàrrega obre una finestra familiar en la programació del 2017

El certamen ha dut a terme un treball de coprogramació amb la Mostra d'Igualada-Fira de Teatre Infantil i Juvenil per contribuir a la internacionalització d'espectacles familiars

FiraTàrrega 2017 obrirà una finestra de programació familiar. En aquesta edició, la Fira ha dut a terme un treball de coprogramació amb la Mostra d'Igualada-Fira de Teatre Infantil i Juvenil per a oferir un programa de visibilització i internacionalització d'espectacles familiars catalans que renoven el paradigma de les arts escèniques per a infants d'acord amb la qualitat, la innovació, la pluralitat temàtica i els nous formats escènics. Aquest nou programa compta amb la complicitat de l'associació de Teatre per a Tots els Públics. A més, l'itinerari artístic 'Another brick in the wall', un dels deu que ha dissenyat FiraTàrrega aquest 2017 per facilitar que l'espectador pugui moure's pel certamen, recull tots els espectacles adreçats al públic més jove. L'edició d'enguany de FiraTàrrega tindrà lloc del 7 al 10 de setembre.

  

Formen part de la programació familiar de FiraTàrrega 2017 espectacles com ara 'Proyecto Opreso', de DNA Cia, un espectacle format per cinc artistes provinents de diferents formacions de dansa urbana, que s'uneixen amb l'objectiu de reivindicar el hip-hop com a mitjà d'expressió social; 'Wetfloor', de la Cia Cris_is, on la clown Cristina Solé torna als escenaris amb el seu primer solo, una comèdia en clau de clown i teatre gestual per a tots els públics que posarà a prova la paciència de l'espectador més impertorbabl,e o 'Mur', de la (Cia)3, un espectacle visual, poètic i integrador que empra l'arquitectura efímera per reflexionar sobre les limitacions físiques i mentals i la capacitat humana de sobreposar-s'hi.

  

  

Altres espectacles per al públic familiar inclosos al programa són 'Transhumància', de Xip Xap, una proposta itinerant basada en la migració estacional dels ramats a la recerca de les pastures: a la muntanya a l'estiu i a la plana a l'hivern; 'Sonarium', el viatge dels sentits de El Pájaro Carpintero i Momo (versió lliure de Michael Ende), de la Cia. de Teatre Anna Roca, basat en la novel·la de Michael Ende, un espectacle que vol reflexionar amb el cor sobre el ritme de vida de la societat actual.

A més, l'espectador tindrà a l'abast l'itinerari artístic 'Another brick in the wall' adreçat al públic infantil i familiar, que compta amb tretze espectacles: 'Archipiélagos-jardines efímeros', de Calamar Teatro; 'El Viatge', de Tombs Creatius; 'emoriô', de Sound de Secà; 'Ferida', el projecte site specific basat en el treball conjunt de creadors catalans i portuguesos sota la direcció de Julieta Aurora Santos; 'Hathi', del Centre de Titelles de Lleida; 'I-Mag 341', de la Cia. Peus de Porc; 'Momo' (versió lliure de Michael Ende), de la Cia. de Teatre Anna Roca; 'My baby is a queen', de La Petita Malamaluga; 'Sonarium', el viatge dels sentits de El Pájaro Carpintero; Taller de danses urbanes amb DJ Be Nil, de DNA CIA, 'Transhumància', de Xip Xap, 'Wetfloor', de la Cia. Cris_is, i 'Xics del Xurrac', de Tombs Creatius.

 

Aquest itinerari forma part dels deu itineraris artístics que FiraTàrrega ha elabora per tal de fer més accessible a l'espectador el gruix de la programació del 2017, per facilitar així que es pugui moure pel programa del certamen. FiraTàrrega 2017 tindrà lloc del 7 al 10 de setembre. Aquesta edició tindrà com a lema la participació, seguint el trienni que subratlla els actius de les arts de carrer contemporànies, que va començar la passada edició amb la interculturalitat i que acabarà l'any vinent amb l'espai públic.


Comentaris

envia el comentari