Catalunya Diari

FiraTàrrega redefineix la seva activitat en una edició especial a causa del coronavirus

El format habitual de la cita es posposa a l'edició del setembre vinent, així com la celebració del 40è aniversari

Imatge d'un espectacle de la Cia. Moveo
FiraTàrrega es reinventa amb trobades virtuals i deixa per a principis de l'any que ve un circuit itinerant d'art en viu | LleidaDiari.cat

El Consell d'Administració de la Fira de Teatre al carrer de Tàrrega ha aprovat un pla per redefinir l'activitat de FiraTàrrega d'acord amb les circumstàncies que ha comportat la pandèmia de la Covid-19.

La finalitat era trobar una fórmula alternativa per a la realització de la Fira, amb quatre objectius principals. Primer, garantir la seguretat sanitària, evitant la presència massiva i no controlada d'espectadors a la ciutat. Segon, mitigar les limitacions que probablement afectaran la mobilitat internacional de professionals i artistes encara al mes de setembre.

 

Trobar una fórmula que preservés la dinamització del sector artístic

Tercer, trobar una fórmula que preservés la dinamització del sector artístic, tant pel que fa a la creació com a la contractació, i contribuir a la represa i normalització de l'activitat. I, quart, contrarestar la pèrdua d'ingressos més que previsible vinculada a patrocinadors, mecenes, publicitat, ocupació de la via pública i venda d'entrades que forneixen una part important del pressupost de la Fira. Les administracions representades en el Consell d'Administració s'han compromès a garantir, tant com sigui possible, les aportacions públiques sempre que es preservin aquests quatre objectius.

En aquest sentit, l'equip organitzatiu de la Fira, des del primer moment d'expansió de la pandèmia i fent una anàlisi realista de la situació, ha estat treballant en el plantejament dels escenaris possibles per al manteniment de l'activitat, amb el benentès que cap d'ells permetria les condicions òptimes per a la realització d'una edició «normal» de l'esdeveniment.

Implica una transformació de l'activitat

El Consell d'Administració s'ha decantat per un format especial de l'edició que implica una transformació de l'activitat i que, a falta d'una concreció que s'haurà d'acabar de detallar en els mesos vinents, té tres eixos d'actuació:

  

  

Suport a la Creació

  

  

La Llotja en línia

  

  

Circuit FiraTàrrega

Es posa a treballar en la concreció de totes aquestes activitats

A partir d'aquí, l'equip organitzatiu de FiraTàrrega es posa a treballar en la concreció de totes aquestes activitats per a la plasmació d'una edició especial sense activitat artística presencial a la ciutat de Tàrrega en les dates previstes del 10 al 13 de setembre, que trasllada al 2021 juntament amb la commemoració del 40è aniversari de l'esdeveniment que estava prevista per a aquest any.

En contrapartida, es reforça la naturalesa de servei públic per al sector de les arts escèniques i s'anticipa el desenvolupament d'algunes línies d'acció que ja havien estat previstes en el pla estratègic i de transformació (en procés ajornat de tancament a causa dels efectes de la Covid-19) de la Fira per als anys vinents.


Comentaris

envia el comentari